Czas wtrysku 318i E36 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy moze orientujecie sie jaki powinien byc czas wtrysku przy rozgrzanym silniku tzn przy temp ok 90st w E36 318i 96r M43B18??
Moze ktos z Was ma takie dane gdzies??
Jesli tak to prosze o pomoc.
Dzieki i Pozdrawiam

Z tego co pamiętam to przy powyłączanych odbiornikach ok. 3,2 - 3,3 ms.

Ja mam wlasnie 4,3ms wiec wydaje mi sie ze sporo.
A ogolnie mam taki problem ze nie chce mi odpalac normalnie.
Trzeba dlugo krecic i taki zduszony jest albo zalany jak odpala.
Jak uruchomie to wszystko jest ok, chodz normalnie , obroty trzyma ladnie. Tylko z tym odpalaniem jest bol. A stalo sie to jakis tydzien po wymianie pompy paliwa. Myslalem ze cisnienie slabe ale zmierzylem i jest ok 2,5 bara na wolnych i ok 3 bar jak go wkrece na obroty.

Wydaje mi się, że przy zapalaniu na zimnym czas wtrysku może być dłuższy - odpowiednik ssania.
Czujnik temperatury........
Nie napisałeś jakie ciśnienie daje pompa(poza nią jest ukł. odpowiadający za utrzymanie stałego ciśnieni) gdy kręcisz rozrusznikiem(kiedy nie pali) a ten moment jest istotny.
Skoro wymieniłeś pompę to wcześniej też były jakieś problemy???????

Ten czas wtrysku 4,3ms mam przy 90 stopniach czyli juz dobrze rozgrzanym silniku.
Przy rozruchu na listwie jest ok 2,9 bara wiec pompa daje dosc dobre cisnienie. Jaki uklad do tego cisnienia jest i gdzie? Bo wiem ze na listwie jest zaworek regulujacy cisnienie i on dziala.
Pompe wymienilem bo poprostu odmowila posluszenstwa najprawdopodobniej z przegrzania gdyz jezdze na gazie i zawsze mam jakies 10l paliwa tylko w baku co powoduje ze pompa nie jest prawie wogole zanurzona w paliwie i sie nie chlodzi.