Pony 1.5 na wtrysku- obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam! od kilku miesięcy śmigam sobie poniaczem i jest pare spraw do których sie przyzwyczaiłem, ale troszku nie dają mi spokoju:
1. dopoki silnik jest zimny strtasznie spadaką obroty( ale tylko na luzie gdy sie toczy). TPS?
2. po odpaleni 'puszcza' chmurke siwego dymu. czy napewno gumki na zaworach?

licze na wasze doświadczenie! i z góry dzieki za pomoc!

Witam !
Jeśli chodzi o obroty silnika na biegu jałowym to miałem to samo, pracował nierówno jak był zimy i czasami gasł. Podkręciłem śrubę biegu jałowego i teraz jest OK.

[ wiadomość edytowana przez: bocian28 dnia 2006-06-02 08:51:47 ]

Cytat:
Jeśli chodzi o obroty silnika na biegu jałowym to miałem to samo, pracował nierówno jak był zimy i czasami gasł. Podkręciłem śrubę biegu jałowego i teraz jest OK.

....i własnie w ten sposób rozregulowałes sobie obroty, mysląc ze jest oki , autko moze wtedy wejsc w tryb serwisowy i palic wiecej, byc słabym!
Sotoro - było juz na forum wszystko co i jak czyscic i ustawiac z obrotami!
Ale daje Ci stronke , gdzie jest regulacja dla silnika 1,5 pony,Excel, Scoupe, lantra wtrysk z silnikami g4dj i pokrewnymi!
Regulacje itd....

ok panowie i panie! a z tym kopceniem?? moc niby ma, kompresja po 12 ale przebieg już taki (210 000) że człowiek sie boi! czy to standart czy kolejny wydatek?

i jeszcze jedna sprawa! troche szarpie przy ruszaniu- mam dwóch podejrzanych: któraś poducha silnika albo sprzegiełko (docisk). A Wasze zdanie?