Wymiana tylnich głośników. Cos potrzebuje ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jutro zamierzam wziąźć się za wymiane tylnich głośników. CZy potrzebuje do tego jakiś narzędzi. Musze o czyms pamietać aby czegoś nie zepsuć??

potrzebujesz specjalistycznych narzedzi - poznizej spis:

* srubokret krzyzak lub zwyklyy w zaleznosci od modelu srubek montazowych
* jakies 30 - 40 minut czasu zeby sie nie spieszyc
* nowe glosniki
* konektorki jesli masz orginalna kostke przylaczeniowa do glosnikow

to by bylo na tyle
robota latwa lekka i przyjemna a ile satysfakcji

Konektorki musze dokupić czy będą w pudełku z głośnikami??

Cytat:
2006-05-21 22:21:41, Hugolino pisze:
Konektorki musze dokupić czy będą w pudełku z głośnikami??

co najwyzej bedziesz mial kawalek kabla z konektorkami i nic poza tym
dokup 0,20 zl / szt

Nowe kable, jak masz jeszcze seryjne

Tylko jak ja pociągne nowe kable. Chyba z kablami poczekam bo coś czuje że mi samemu będzie ciężko. Myśle tylko cały czas czy wziąźć głośniki blaupunkta czy jbl na tył

Cytat:
2006-05-21 22:54:05, Hugolino pisze:
Tylko jak ja pociągne nowe kable.

podloga - pod progami wewn.

Chyba sobie udpuszcze kable, bo nie mam pojęcia jak to zrobić.

Hugolino wymieniasz fabryczne głośniki po bokach półki ??
I pytanie do pozostałych czy podczas wymiany głosników wycinaliście w półce miejsce na nowe rezygnując ze starych po bokach czy stare też wymienialiście i z tyłu są teraz 4 głośniki .
Pytam bo chcę wymienić nagłosnienie w samochodzie i zastanawiam sie nad wycięciem dziur w półce i wymianie głosników fabrycznych.
Pozdrawiam

Ja wycinałem w półce a oryginalnych z tyłu nigdy nie miałem. Wycinałem wyrzynarką pod owale 6x8 Pozdro. W raziw pytan wal na priv

no własnie po porzednim właścicielu zostało mi radyjko Blaupunkta i 4 głosniki (dwa z przodu w dzrzwiach i dwa z tyło obok półki) Radio to kaseciak który pójdzie do wymiany a głosniki charczą więc też planuje je wymienić i zastanawiam sie czy tylko wyciąć w półce dwa otwory na nowe czy dodatkowo wymienić dwa stare z tyłu i mieć razem 6 Wiadomo że im wiecej tym lepiej ale żeby radio to wytrzymało .
Pozdr

Cytat:
2006-05-25 00:42:15, --CaMeLoTh-- pisze:
no własnie po porzednim właścicielu zostało mi radyjko Blaupunkta i 4 głosniki (dwa z przodu w dzrzwiach i dwa z tyło obok półki) Radio to kaseciak który pójdzie do wymiany a głosniki charczą więc też planuje je wymienić i zastanawiam sie czy tylko wyciąć w półce dwa otwory na nowe czy dodatkowo wymienić dwa stare z tyłu i mieć razem 6 Wiadomo że im wiecej tym lepiej ale żeby radio to wytrzymało . Pozdr

ja bym na twoim miejscu postawil na jakosc a nie na ilosc!! kup porzadne na tyl!! jak nie jestes jakims audiofilem najlepiej 5X7 w oryginalne miejsca i starczy!! bo do 6X9 to juz najlepiej pod wzmacniacz, chociarz tez pod same radio moga grac:]

Cytat:
... czy dodatkowo wymienić dwa stare z tyłu i mieć razem 6 Wiadomo że im wiecej tym lepiej ale żeby radio to wytrzymało . Pozdr

Nie pisz "im więcej tym lepiej" bo to guzik prawda

Hmmm no to wszystko wymaga zastanowienia i jak znam życie wyjdzie w praniu Jade dziś do hurtowni ze sprzętem audio i zobaczymy co tam znajdę Bo jakoś nie ufam zakupom na allegro wolę najpierw to zobaczyć

jak masz 5drzwi to ja polecam poszerzyc z tyłu te oryginalne otwory i zaistalowac tam głośniki 6x9. oczywiscie wymien kable, nic skomplkowanego, łatwo sie chowa pod te plastikowe osłony progów.
Co do głośników to ważne zeby były markowe, a nie zadne buszmeny i alphardy.
Tutaj fotka jak to wyglada u mnie:

Chyba ze masz większe wymagania to coś porządniejszego i pod wzmacniacz podpiac...ale to się zaczyna mijac z celem,bo w hi-end sie z tyłu tylko skrzynie montuje i skupia się na zestawie z przodu..
Pozdrawiam
KACPER

Na przód wrzuciłem jbl 13cm na tyl planuje 5x7 tez jbl . Tylko kurde kable przede mną do wymiany a boje się tego strasznie, że nie podołam

Cytat:
2006-06-04 23:04:59, Hugolino pisze:
Na przód wrzuciłem jbl 13cm na tyl planuje 5x7 tez jbl . Tylko kurde kable przede mną do wymiany a boje się tego strasznie, że nie podołam

umiesz podpiac kable do radia z tyłu ? no to jezeli to umiesz, to najgorsze za tobą... potem poprostu kładziesz kabel przy tej plastikowej nakładce na progi i go tam wciskasz...bez sciagania tego, i nie mó ze sie nie da bo ja tam upchnołem zasilanie od wzmaka, a zdrugiej strony chinche... wiec skoro to sie zmiesciło, to ty byś tam nawet kable 4-6mm2 upchał