Wrażenia po instalacji gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak obiecywałem kilka miesięcy temu (jeszcze jako anonymous) chciałbym podzielić się nieco moimi wrażeniami po zainstalowaniu gazu w moim Espero. Nastąpiło to w grudniu 2002 przy przebiegu ok 30.000. Założyłem instalację firmy Elpigaz (centralka Leonardo z podłączonym czujnikiem temperatury), zbiornik w kole, cena oooooooooo..... 2700 pln
Od tamtej pory zrobiłem blisko 10.000 km i żadnych problemów. Zimą wszystko chodziło pięknie. Zgasł tylko dwa razy przy dojeżdzaniu do skrzyżowania zaraz po przełączeniu się na gaz.
Jeśli chodzi o utratę mocy to jest ona prawie niewyczuwalna. To zaś co jest mi w zupełności wystarcza.
Jeśli chodzi o spalanie to średnia za okres od grudnia do teraz to 11L/setkę (min.9,5 max 12,1). Samochód głownie eksploatowany na trasie (Obwodnica Trójmiasta); miasto to jakieś 30% przebiegu.
Zimą wiadomo dmuchawy te sprawy. Teraz zaś spalanie nabija prędkość przelotowa do pracy 100-130 km/h

Ogólne wrażenia jak na razie bardzo pozytywne (dodatkowo potęgowane rosnącymi cenami benzynki )

przepraszam benzynka teraz tanieje

dziś lałem za 3.43zł/litr

Cytat:
przepraszam benzynka teraz tanieje

Gaz tez, wczoraj lalem po 1.35zl/litr i to w centrum Lodzi.