Chłodnica 2107!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam piszę w imieniu Mirka z Sopotu, który potrzebuje pilnie w dobrym stanie chłodnicę do swojej ładnej 2107, noi w miarę tanio.
tel.kom.najlepiej gdyż Mirek niema dostępu stale do internetu.
0696-721-330 Łukasz
0660-429-202 Mirek

Chłodnica

Oferta z gdanska, ponad 100 taniej niz dalem w hurtowni.

jasiu Mendrala ma chya jakąś używakę - ale w bardzo dobrym stanie - jutro suię dowiem co i jak ( na imieninach) a jadę niedługo do Gdyni to mogę podrzucić jesli się dofgadacie
Pawel

Paweł , będziesz w Gdyni?.., mam nadzieje że odezwiesz się i spotkasz się z 3miejską ekipą

ędę - ale chyha zaraz na początku grudnia- bardzo chętnie się spotkam - bo chyba zabawię tam dłużej ( budowa)
Jutro się dowiem u Jasia jak z tą chłodnicą i dam znać
paweł

Ale super, że przyjeżdżasz Paweł!!!

Ja od razu mówie, ze 4,5 grudnia jestem w Kopenhadze, ale poza tymi dniami jestem w miare dostepny popołudniami.

Ja tylko tak dla informacji. Nowa chlodnica aluminiowa d 2107 w sklepie (nie hurtowni) w Bielsku Podlaskim k.Bialegostoku kosztuje 210zl.

No to własnie nie wiem czy to nie będzie wtedy leszek - ale jesli Ci nie pasuje to ja chętnie znowu pojade do Kopenhagi!!!!

paweł

Witam,
Hmmm, obaj się nie znacie, jaka Kopenhaga??? ja bym raczej pojechał w ciepłe strony
Hmmm... mnie też czeka wymiana chłodnicy bo wciąz mi podcieka, niby niewiele , ale co jakiś czas literek lub dwa petrygo połknie

Noo niestietyi Włsnie wriocilem od jasia i jasio iesety nie sprzedaje chłodnicy o sam jej potrzbuje - więc moja oferta podwiezienia do gdyi jest nieważ nia - ale do gdyni jadę
Paweł;

Witam
Oj wesoło musiało byc u Jasia
Mimo braku chłodnicy, przyjezdzaj, fajnie bedzie sie spotkac

Widziałem dzisiaj ładę Mirka i pod łada było suchutko

Za to pod moją Łada jest mokro :/ Cieknie ciągle z tego samego miejsca - mam już dość wsypywania uszczelniacza, tymbardziej, ze teraz mam układ zalany nowiutkim płynem, nowy termostat i nie chce, zeby mi sie syf narobił - a robi sie coraz cieplej.

Pytanie - czy da się pospawać (zalutować) aluminiowa chłodnice???

No pewnie. Chyba najtaniej wyjdzie jeśli to zrobisz sam za pomocą tego: link do aukcji i jakiegoś palnika. Albo szukaj zakładu gdzie mają tiga to pospawają za 30zl

No to good news Nawet ja wezma za to 50 zł to nie bedzie tragedii i bedzie mniej od nowej chłodnicy.

heh używaną dobrą chłodnicę też pewnie za 30zł da się kupić

Odświeżam wątek!!
Szukam do swojej 2107 chłodnicy znalazłem cosik takiego CHŁODNICA
Ale coś mi tu nie gra Ona ta z allegro ma wlew płynu z prawej strony a w ja w 2107 z lewej czyżby w starszych lub w Nivie było właśnie na odwrót?? Czy może ja żle patrze Pomóżcie

Dzisiaj z Pattonem zmienialiśmy płyn chłodniczy w jego ładzie i wszystko szło ok, do momentu przykręcania śruby do tego kroćca spustowego na dole. nie wiem jak to sie stało ale cały ten krocieć sie odłamał Szczerze powiem to myśłałem ze to jakoś inaczej jest rozwiązane w łądach a to po prostu jest nabijane !! (no chyba że ktoś kiedyś kombinowął u jędrka).
Jutro jade żeby zaspawali ten krociec - może sie uda. ŁAda jędrka została w moim garażu

A moja nie ma koreczka wogóle A że czujnika nie sposób odkręcić to odpinam dolny przewód poprostu.

Witam
Nie nabijane a lutowane, i trzeba było przytrzymac kluczem tę większą "nakrętkę" a rozkręcać mniejszą...
Ale na przyszłośc bedziecie już wiedzieli
Powodzenia
Kolba, to moze być chłodnica od 2101 lub 2103, nie jestem pewien ale co tych starszych Ładach było inaczej... ten otwór na dole chłodnicy to na korbę, w starszych modelach były nawet otwory w zderzaku pod rejstracją i w pasie przednim