Ostrzeżenie!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostrzegam przed kupnem orginalnego termostatu do Espero 2.0, 1,8. Możliwe ,że ja miałem pecha ale nowy orginalny termostat zakupiony przezemnie w serwisie DU był do dupy, obiawiało się to falowaniem temperatury od 1/3 skali do 2/3 skali .
Pragnę też powiadomić, że rozwiązanie zastępcze ,czyli termostat od Vectry 1,8 + nowy wąż sprawdziło się idealnie ,tzn. wskazówka stoi równo na środeczku "tak jak Pan Bóg Przykazał" . Moim zdaniem nie warto bawić się wtym przypadku w orginał ponie waż rozwiązanie alternatywne nie jest droższe.
Pozdrawiam Rysio

To falowanie na oryginalnym termostacie, o którym pisałeś to normalny objaw. W czasie jazdy 1/3, jedziesz wolno 3/4 wskazań na skali.
Bynajmniej u mnie oryginalny termostat był tej samej firmy co mam obecnie oplowski tzn. BEHR-Germany, tylko tyle, że na wyższą temperaturę pracy i jest bardziej stabilny temperaturowo na nagrzanym silniku.

Też tak myślimy !! /przepraszam, że się wypowiadam też za innych ale był na forum ten temat i prawie wszyscy byli zgodni więc chiba się nic nie zmieniło? /