| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-05-31 12:30:01 Opinie są podzielone, takiego czegoś jeszcze nie montowałem i z własnego doświadczenia trudno mi coś powiedzieć. Jedni twierdzą że świetna rzecz, inni że nic nie warty badziew. Wydaje mi się jednak ze takie urządzenie powinno bez kłopotu sobie radzić a i montaż nie jest zbyt skomplikowany. Ważne zeby kupić cośfirmowego a nie jakieś dziadostwo gdzie w razie problemów nie wiadomo u kogo reklamować. |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-06-01 02:54:05 Jak dla mnie rozwiazanie firmowe powinno być lepsze i pewnie tańsze - poszukać trzeba rozbitego auta (takiegosameg) na shrocie cyz na Allegro i zakupić komplet razem z wiazkami i włącznikami.
Pozdrawiam. Misio |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2006-06-01 21:35:56 Miałem z takimi urządzeniami kontakt, jeżeli jest możliwość zdobycia mechanizmu, silnika i sterowania oryginalnego (oczywiście za rozsądną cenę), to radzę zalożyć właśnie ten oryginalny zestaw. Te tzw zamienniki są częściej awaryjnę, częściej występują problemy "zacinania" się szyby itp. Z wiekiem auta szyby coraz ciężej suwają się po prowadnicach, a urządzenia zastępcze nie zawsze są tak sprawne żeby tą szybę zasunąć lub odsunąć. Do tego dochodzi jeszcze wiele innych drobnych (montażowych) problemów. Też mam szybki na korbkę i czekam aż się pokaże gdzieś do sprzedaży zestaw oryginalny . |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-06-01 23:18:49 powiem wam ze gdybym nie miał elektrycznych szyb i miał bym kase to bym sobie taki zestawik kupił. Instalacja skomplikowana nie jest ale zapewne czasochłonna, często mówią albo pisza ze zajmuje godzina a tak naprawde to z godzinę zajmuje przygotowanie auta do montażu czyli pousuwanie plastików poukładanie kabli następną godzinę montaż a następne pół połączenia do instalacji elektrycznej samochodu. Owszem zestaw z jakiegos starego auta można dostać gdzieś na szrocie, ale zapewne za wyzszą cenę. [ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2006-06-01 23:19:55 ] |