Problem z dmuchawa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Poniewaz zaczyna sie robic zimno i deszczowo to zaczely mi szyby parowac
Po odpaleniu dmuchawy okazalo sie, ze kanaly wylotowe na szybe przednia sa chyba zatkane. Chodzi mi zwlaszcza o te po bokach deski rozdzielczej. Po prostu przednia szyba mi paruje.
Teraz pytanie...jak odetkac te kanaly samemu...najlepiej jakby ktos mogl podac jakies linki z opisem lub sam opis.
Podejrzewam ze zatkalo sie przez liscie..auto stoi pod drzewem...a liscie sa drobne i wlaza tam gdzie nie trzeba

Pozdrawiam i licze na pomoc bo to cholernie upierdliwe jest...zwlaszcza jak jade we 4 osoby i kazda mi chucha

a ja mam pytanie takie: co moze byc nie tak, bo dmuchawa nie działa mi na 1 i 2 biegu, na 3 i 4 jest ok czy to wyna dmuchawy czy moze podłaczenie jest zle zrobione moze ktos mial taki problem...

Jeśłi chodzi o problem z tym ze 1 i 2 bieg nie działa top jest to standard. Przy wiatraku jest taka wtyczka do której podłączona jest złaczka z chyba 6 przewodami odłączasz ją i w okolicy powinny byc 2 śrubki do wykręcenia podstawki, wykręcasz je i wyciągasz całą taką jak by kostkę z wnętrza wiatraka. O ile jest tak samo jak w lantrze, a powinno byćpodobnie. Jak już to wyciągniesz to pod spodem widać druciki które sa z wierzchu przykryte taką jakby blaszaną obudową, odkręcasz obudowę i szukasz przerwy w tych drucikach. Jak już znajdziesz to musisz tą przerwę połączyć (w jaki sposób to zależy od miejsca w którym wystąpiła) i składasz wszystko do kupy. Po tej operacji wiatrak powinien działać na każdym biegu.

Wszystko sie zgadza poza tym (pony/lantra/sonata mają tak samo) - że proponował bym jednak nie łaczyć ale wykonać te zwojnice oporowe od nowa - gdzies tu były na forum wartości oporów na poszczególne biegi.
Jak to jest dla Ciebie za trudne - daj to do zrobienia jakiemuś elektrykowi (np koledze).
Pozdrawiam i zyczę powodzenia.
Misio

Ja to sam robiłem dokupując i wlutowując rezystory oporowe mocy minimum 5w a najlepiej 10, będą się mniej grzały. Pisałem gdzieś o tym. Rezystorki które jakupiłem to: 043ohm, 11 ohm no 2.2 ohm. Uwaga OHM a nie kohm. Powodzenia. jakby co w to w stolivy mogę pomóc w naprawie Na jakimś zlocie też

Puscic dmuchawe i przetykac drutem.