Jaki wzmacniacz oraz sub?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem nową osobą na tym forum, chcę zesawić fajnie grający zestaw lecz słabo się na tym znam. Auto, w którym to ma grać to mondeo mkII (rok 9 5d. Obecnie mam w nim radyjko BECKER Traffic Pro HS, na przodzie zestaw JBL CENTURY C630S (gwizdki wstawione w przednie slupki) oraz JBL T 595 LIMITED zamontowane w tylnej polce. Chce dobrac do tego jakis wzmacniacz i sub. Myslalem o JBL-ach lecz czytając opinie to rzadko ktoś pisze o nich dobrze. Rozważam zakup wzmacniacza 6-cio kanałowego lecz nie wiem czy to dobry pomysł?, czy może lepiej kupić dwa, jeden 4 kan oraz drugi do suba?
Jeśli chodzi o sub to myślałem o JBL GT lub Infinity Kappa 30 cm średnicy, lecz nie wiem czy coś z tego jest ok. Muzyka ktora ma wydobywać się z tego zestawu coę pomiędzy Techno a Disco
Jesłi jest ktoś kto ma ochotę coś doradzić , z góry dziękuję.

Hej , szkoda że nie napisałes jaka kwote masz zamiar przeznaczyc na zakupy, starałem sie poszukac żeczy nie BARDZO drogich ale porównywalnych jakościowo do reszty sprzętu który przedstawiłeś.
Zaczynamy:
- sub, skoro stawiałes na JBLa to chyba cos w tym jest i uważam że warto pozostać przy tej firmie: JBL power P1022
albo Infinity , i uwierz że 25cm da radę...
- wzmak do suba: KLIK
- z multikanałówek to całkiem niezła oferta pojawiła sie na Allegro; Velocity

Pozdro

Witam,
dzięki Rookie za propozycję , lecz nie jestem do końca pewien czy jest sens pozostawić głośniki w tylnej półce (JBL T 595 LIMITED) czy lepiej wstawić sam sub i dobrać wzmacniacze tylko np. monoblok do suba i dwukanałowy na sam przód?
co do propozycji suba , to tego JBL brałem też pod uwagę lecz myślałem o czymś deko tańszym np GT3?, co do Infin. to rozważałem model Kappa 12.1 (ostatnio można było go kupić za ok 500zł na allegro)
Jeśli chodzi o wzmacniacz to co to jest za sprzęcik, osobiście to pierwszy raz usłyszałem o tej marce, osobiście myślałem o JBLu z seri GTO lub CS ( przód + sub lub o ile to ma sens przód + półka + sub) a nawet po opiniach z forum o MonoCar Carpower, lecz wolałbym trzymać sie jednego koncerny, tylko niewiem czy ma to sens
Pozdrawiam

Hej hej
JBL T595 to bardzo dobre głośniki i zostawiłbym je pomimo złej opini o głośnikach w tylnej półce, co do Kappy to również bardzo dobre głosniki więc o ile basik jest w dobrym stanie to można smiało atakować.
Ground Zero to spece od basu, wystarczy zajrzeć na oficjalna stronę, jeśli chodzi o napędzanie suba to w tej cenie JBLe Gto, a tym bardziej CS nie umywaja się. Velocity to taki High-end od Blaupunkta, niezłe wzmaki no i 90A na bezpiecznikach daje do myslenia