Białe kierunki-przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie dzisiaj mając trochę czasu doprowadziłen do tego, że na dzień dzisiejszy lampy przednie i kierunkowskazy L/P pod względem kolorystycznym są takie same tzn. białe. Przy moim cimnym aucie wygląda suuuuuper
Trochę roboty przy tym było, ale naprawdę było warto.
Na chwilę obecną mam zamontowane w kierunkach żarówki białe, ale w bagażniku mam również i pomarańczowe.

Polecam !!!!!!!!!!!-ten zabieg oczywiście.

Jedynie troszkę szpecą teraz pomarańczowe boczne powtarzacze, ale i na nie przyjdzie czas.

Z braku aparatu cyfrowego pozostaje Wam jedynie uwierzyć mi na słowo.

==========================

Piotr

[ wiadomość edytowana przez: -Piotr- dnia 2003-04-25 20:42:20 ]

Czy mam rozumieć, że poprostu wymieniłeś żarówki na białe i migacze teraz migają na biało ?? jeśli tak, to po pierwsze wygląda to nieco dziwnie gdy świeci, (gdy nie świeci to zapewne wygląda extra ), po drugie jest to niezgodne z przepisami, po trzecie jest to nieco niebezpieczne (kierunkowskazy poto świecą na pomarańczowo, żeby wszyscy widzeli, ze świecą bo są przyzwyczajeni do tego koloru - sam raz niemal przejechałem "amerykańca" z białymi kierunko-pozycyjnymi bo w pierwszej chwili nie wpadłem na to że to amerykańska wersja)

A jak pozbyłes się tej plastikowej pomarańczowej nakładki na żarówkę? Sam o tym myślałem ale dostęp do kierunków mnie onieśmiela..
PS. Te pomarańczowe żarówki podobną są bardzo nietrwałe..

Maćku najnormalniej wydłubałem tą nakładkę przez otwór od żarówki bez uszkodzeń mechanicznych oczywiście.

Co do żarówki to i tak ewentualna jej wymiana jest chyba najszybsza ze wszystki pozostałych w aucie.

Same żarówki wytrzymują długo, tylko farba na nich nieco krucej - kolega w Vectrze ma już wszystkie białe i nie musiał nic robić (niektórzy to mają szczęście )

Ziaja, patent z biala zarowka polega na tym, ze ona jest powiedzmy "biala" ale swieci na pomaranczowo.

OK - sory za zamieszanie. Dawno sie nie interesowałem tematem żarówek bo chce zrobić naprawde bezbarwne migacze na LEDach z przezroczystymi soczewkami. (teraz chyba sie to uda bo mi sie nieco jeden kierunek "otarł" i bedzie okazja do wyjęcia i eksperymentów )

Nie wieżę , że żarówki pomarańczowe są nie trwałe gdyż jeżdżę z nimi od ponad roku (grubo) i są OK. Ażeby było śmieszniej są to 2-włóknowe pomarańcze które kosztowały mnie ~10 zeta/szt i trudne do zdobycia.
Pozdrowionka DAREK2

Cytat:
2003-04-25 22:31:34, Ptaszyna pisze:
Ziaja, patent z biala zarowka polega na tym, ze ona jest powiedzmy "biala" ale swieci na pomaranczowo.

Dokładnie. Żarówki "Diadem" firmy Osram. Jak głosi reklama "Żółte tylko podczas migania"

Piotr a jak ten plastik wydłubaleś?????
ja mam jeden zbity kierunek do eksperymentów...i jakoś nie moge tego plastikowego cycka wyciągnąć

Jeśli ten manewr kogoś interesuje i będzie chaciał się z tym bawić to mogę opisać przy okacji.

Tomek podejzewam ze to jest tak ...Kleszcze, siła, trzask, i wysypujesz kawałeczki.. powtarzać operacje aż do skutku....

No widzicie już nie będę się musiał produkować

Witam !
Nie wiem czy szukaliście tych białych-pomarańczowych żarówek ?
Jeżeli nie, to TU można trochę o nich poczytać i "zapoznać" się z ceną
Są jeszcze żarówki Philips Silver Vision - trochę inne, zresztą zobaczcie również tu