Storm masz przechlapane ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiadomosci.onet.pl/1334202,11,item.html

nie wiem jak reszta forum ale ja zaczynam się Ciebie bać

Dopiero teraz zaczynasz sie bać?

A poważnie to nie jest ciekawie, z okna mam akurat widok na rzeke to spoooooro wylała. I z okolicy ewakuowali sporo osob i niestety nadal pada.

to prawda że w Jaśle miszka tylko 700 osób ?? wyczytałem to w jednym z komentarzy pod artukyłem

Tez to widziałam i sie zdrowo uśmiałam Na moim osiedlu wiecej osob mieszka... ja sie na geografi nie znam ale ten ktoś to juz całkiem

jak fajnie rzeka ropy plynie se przez miasto po ile macie benzi?

Zmojego okna i tak widac Wisłoke ale Ropa faktycznie jest i woda w niej brudna jak ropa a paliwo wbrew temu ze mamu tu rafinerie tanie nie jest.

no ladnie... strach sie normalnie bac

Moja terenówka w pogotowiu,jak coś to Cię ewentualnie mogę ewakuować

Dzięki, wiedziałam że na Was moge liczyc

Od czego są przyjaciele

To moze jak napada odpowiednio duzo to swoja krypa tam podplyne na ratunek. Mam tu troche sprzetu co sie przyda

Cytat:
2006-06-04 23:02:31, Nav pisze:
To moze jak napada odpowiednio duzo to swoja krypa tam podplyne na ratunek. Mam tu troche sprzetu co sie przyda

Całe Jasło możesz wtedy ewakuować łącznie z dobytkiem

widzialem wisloke niedaleko mnie, wylala az (nie)milo

Byłam sobie właśnie u lekarza a tam zawsze ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć (nie tylko o chorobach).
Wał przerwało, garaze zalało, działki i w ogóle.
Najśmieszniejsze (jesli to moze byc śmieszne) ten wał przerwało na tzn Gądkach. Ten wał podobno jest nielegalny i juz nieraz władze chciały go rozwalić mimo że za kazdym razem jak sie woda podnosi on bronił przez zalaniem.
Pewnie ktoś chce zarobić to szuka dziury w całym.

Cytat:
2006-06-05 08:59:55, storm pisze:
Byłam sobie właśnie u lekarza a tam zawsze ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć (nie tylko o chorobach). Wał przerwało, garaze zalało, działki i w ogóle. Najśmieszniejsze (jesli to moze byc śmieszne) ten wał przerwało na tzn Gądkach. Ten wał podobno jest nielegalny i juz nieraz władze chciały go rozwalić mimo że za kazdym razem jak sie woda podnosi on bronił przez zalaniem. Pewnie ktoś chce zarobić to szuka dziury w całym.

Ja myślę, że to jakiś ambitny młody urzędasek z nadzoru budowlanego chciał zabłysnąć i zamiast dogadać się z Burmistrzem i skompletować brakującą dokumentację odrazu nakazuje rozbiórkę.
Ech.... typowe podejście administracji.

No nie macie tam za ciekawie...

Mnie za to w komentarzach od razu ciśnienie podniósł "warszawiak od 4 lat".

Kur.a (za przeproszeniem), krew mnie zalewa, jak takich palantów czytam/piszę. Ledwo co z wiochy przyjechał (nie obrażając małych miast i miasteczek) i już miastowego struga... A potem się człowiek dziwi, że widząc warszawską rejestrację ludzie strzelby wyciągają...

nasze władze nie potrafią zrobić tak zeby uniknąć takich sytuacji , najlepiej wały porozbierac , tak samo było we wrocku , za moim domem jest wał , niemcy podobno go zrobili jako wał obronny w 1997 roku słuzył jako wał przeciwpowodziowy i tylko dzieki niemu nie mój dom który jest 80 metrów od niego nie został zalany , teraz dbaja o ten wał jak nigdy , wzdłuż niego idzie droga którą ostatnio duzo tirów jezdzi a jak dwa sie mijają to jeden musial zjezdzac do rowu a drugi wjezdzac na ten wał , teraz zrobili wysoki krawęznik przy wale i narazie nie widac zeby ciezarówki na niego wjezdzały

a Ty Stormik pamietaj , jak juz woda bedzie sie wysoko podnosic to ponton mam w razie czego

Cytat:
2006-06-05 09:51:05, Maks pisze:
Mnie za to w komentarzach od razu ciśnienie podniósł "warszawiak od 4 lat". Kur.a (za przeproszeniem), krew mnie zalewa, jak takich palantów czytam/piszę. Ledwo co z wiochy przyjechał (nie obrażając małych miast i miasteczek) i już miastowego struga... A potem się człowiek dziwi, że widząc warszawską rejestrację ludzie strzelby wyciągają...

Sie Maks dziwisz.. niektórzy do USA jada, sa tam z miesiąc czy dwa i już mówią "U nas w Stanach"

Sterciu, dzieki za ponton przy Was to żadna woda mi nie straszna

Cytat:
2006-06-05 10:08:03, storm pisze:
Sterciu, dzieki za ponton przy Was to żadna woda mi nie straszna

no coś Ty myslałaś ze damy Cie zalać ??

hehe a "u mnie w Irlandii" to jest cieplo i nie ma powodzi teraz hihihi i nawet deszcze nie pada ino slonce piknie swieci ze ho ho