Zna ktoś dobrego magika od skrzyń biegów we Wrocławiu ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moja skrzynia to robi się totalne dno:/

najpierw (jak kupilem) koleś mówił że coś trzeba pod regulować itd.. ale jeździłęm autkiem z godzine i wszystko było lux, teraz już po 4 tyś km od zakupu sie krzani:/ ja się na tym nie znam, nie rozbiore skrzyni i nie naprawie , czytałem archiwum ale mało mi to wszystko mówi.

co sie krzani :

1 i 2 to trzeba wbić(to dobre słowo) przy pomocy siły, nie ma przy tym żadnych zgrzytów. pozostale biegi tylko haczą, ale już luz. wsteczny(podobno standart w MKV) czasem zgrzyta(ale jeszcze niedawno też był lux) Generalnie w korku masakra:/ dzisiaj zauważyłem że jak wcisne pedał sprzęgła do końca to coś mi szeleści(?) wracalem z pracy to już tego nie było. Pojawiło się natomiast takie coś że jak wcisne sprzęgło i wrzuce jedynke(ale sprzęgło cały czas wciśniete) to zaczynają się drgania.. Skrzynia nie wyje ani nic takiego, jak już bieg wpadnie to jedzie normalnie.
Chyba mam wyciek ze skrzyni bo patrzyłem tam podspodem i taka gumowa osłona od drążka zmiany do skrzyni jest mokra, ale czy brak oleju by dawał takie efekty?

moje pytanie , ktoś zna jakieś dobry warsztat(Wrocław - okolice)? czy jeździć z tym i się męczyć dalej czy może odstawić auto do puki tego nie naprawie bo moge tylko dokońca zajechać skrzynie? ktoś przerabiał naprawe skrzyni, czy to się opłaca i ile może to kosztować? dostęp tam chyba trudny jest?:/

uff troche dużo napisałem, wiem że temat popularny ale na te pytania w archiwum nie znalazlem odpowiedzi

najpierw sprawdz olej w skrzyni...jesli bedzie ok...to masz sprzeglo do roboty...polecam stacje obslugi pojazdow wrocław dęcickiego 12

Jesli ci szelesci po wcisnieciu sprzegla to lozyszko oporowe do wymiany choc to nieusprawiedliwia ciezko wchodzecych biegów