| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-06-12 17:41:29 No fajnie, mam cyfrówke, zayebisty obraz, pełno bajerów itp. Wszystko super do póki nie trzeba zgrać materiału na kompa. Oryginalne oprogramowanie (SONY) jest jak to często bywa mocno kulawe. Najbardziej przeszkadza brak możliwości zmiany jakichkolwiek opcji - po prostu soft jest "prosty w obsłudze dla każdego" więc nic nie można zmienić . Zgrywanie przez karte TV, a więc niepotrzebne przetwarzanie D/A/D to nie jest najlepsze rozwiązanie - nie po to sie kupuje cyfrówke. Na razie mam za mały HDD żeby chociaż spróbować zgrać całość na VCD więc chciałbym po prostu interesujące mnie fragmnety przenieść do kompa, co niestety wychodzi tragicznie. Wiem, że archaiczny komp w postaci PIII800+256RAM nie jest idealnym sprzętem do takiej zabawy ale z doświadczenia w innych dziedzinach wiem, że dobry soft może dużo pomóc.
No i tutaj dopiero (po krótkim wstępie ) kieruje do Was proste pytanie: JAK sobie poradzić z tym problemem? |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2006-06-12 19:05:20 race przecierz pod winem masz movie makera |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-06-13 00:09:31 PG to teraz Cie (pozostałych z resztą też) zabije - pod W98 nie ma żadnych mejkerów . Mam teraz taki sprzęt, że samego XP by nie pociągnął a co dopiero dodatki . Poza tym mółwi mejker mi nie nada bo chce zgrać jebany cyfrowy obraz przez prymitywne USB v1 . O parametrach kompa już wspomnialem . Jednej rzeczy nie moge pojąć - skoro oba urządzenia są cyfrowe to czemu np. zgrywanie nie moze przebiegac dwa lub trzy razy wolniej tak zeby komp sobie poradził z przetwarzaniem? Albo niechby szła na to jakas kompresja, mniejsza ilość klatek, cokolwiek zeby mozna bylo zmienic bo w serii zadnych opcji! Oj, trza bylo chyba jednak wybrac came piszącą na DVD od razu, nie wiedzialem ze sciagniecie materialu bedzie takim problemem .
ps. Filmiki na razie klece Ulead Media Studio i to mi tymczasem wystarcza, przynajmniej mieści sie na hdd i jakos chodzi. O jakości DV przy montazu nawet nie mysle, ale chcialbym chociaz material zrodłowy miec w jakiejs przyzwoitej wersji... |
KaKiGT gof3r ; rally fiest ... Trzebnica k/wrocławia | 2006-06-13 08:36:20 ja uzywam i sie ciezse z ULEAD STUDIO polrcam |