Co sie dzieje z moim sprzeglem???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio wymieniłem sprzeglo. Stare padlo, nie to, że bylo zuzyte, ale baaardzo ciezko chodzilo, az w koncu przestalo rozsprzegac. Mechanik powiedzial, ze trzeba kupic nowe. Mam teraz eleganckie sprzeglo Sachsa (chyba tak to sie pisze) i po przejechaniu moze 2 tysi km znow zaczyna ono denerwujaco ciezko chodzic. Czy jest ktos kompetentny kto potrafi stwierdzic o co tu chodzi? Czy mechanicy sie nie popisali?

wymieniałeś samą tarcze czy docisk też?
czy wymieniałeś łożysko wyciskowe sprzęgła, ewentualnie może coś z tuleją prowadzenia łożyska wyciskowego

wymienione zostalo kompletne sprzeglo. Po wymianie stare nie wygladalo na zuzyte. wszystkie elemtenty wygladaly dobrze. nawet mechanicy nie wiedzieli co sie tam dokladnie stalo

Też szykuje się do wymiany sprzęgła ile dawałeś za cały komplet tak orjętacyjnie?? pozdo

moj mkVII komplet z wymiana ponad 1 tys

A moze tuleja przy lapie sprzegla sie zapiekla?? Chodzi mi o lape do ktorej mocujesz linke. A moze warto sprawdzic sama linke, moze ona gdzies haczy...??

juz dwa razy na starym sprzegle zerwalem grzebien (taki plastikowy do regulacji) linka okazala sie byc mocniejsza. chyba szykuja mi sie kolejne wydatki

Cytat:
2006-06-10 10:26:37, am80 pisze:

Jejku!! Skad Ty wziales tego mechanika??????

Ja za kompletne sprzeglo LUKa dalem 380 zl i za robote... 50 zl...

Cytat:
2006-06-10 10:26:37, am80 pisze:

trzeba był zapytać na forum o sprzęgło - dostałbyć oryginał za około 550-600pln

co do Twojego problemu to ja bym się przyjrzał łapie sprzęgła przy skrzyni

Cytat:
2006-06-10 10:35:24, Vincent1983 pisze:
Jejku!! Skad Ty wziales tego mechanika?????? Ja za kompletne sprzeglo LUKa dalem 380 zl i za robote... 50 zl...

nie porównuj sprzęgła od 1,6cvh ze sprzęgłem od TD w mk7
to całkiem inne historie

jaki koszt moze byc jesli chodzi o naprawe takiej łapy???

najpierw musiałbyś dokładnie zerknąć co się dzieje, czy coś się zapieka
przeczyścić, posmarować itd
dopiero później zarać się za wymienianie

widełki wyciskowe z tuleją to koszt około 170zł

czy aby to sprawdzic potrzebny jest kanal? czy taki amator jak ja, a przy okazji artysta moze sobie sam to sprawdzic??

a co powiecie na przetoczenie kola zamachowego przy wymianie sprzegla w 1.3 91 rok da mi to cos !!??

Cytat:
2006-06-10 11:02:21, adamj3000 pisze:
a co powiecie na przetoczenie kola zamachowego przy wymianie sprzegla w 1.3 91 rok da mi to cos !!??

a co ma dać??

am80 - nie wiem w jakim stopniu jesteś amatorem a w jakim artystą
ale kanał do tego nie jest potrzebny
musisz zdaje się zdemontować obudowę filtra, żeby mieć lepszy dostęp

spróbuj zmienic linke mi tez ciężko chodziło stara linka po wyjeciu niby lekko chodziła jednak po obciazeni zacierała sie kupiłem nowa jakąs podróbe za 30 dychy i smiga juz drugi rok