NAGŁY PROBLEM :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam mały problem z moim gazem. Mam łade samare 1,3 i gaz lovato, dokladnie sie nie znam na tym gazie w kazdym razie jest to gaźnik (moja łada) przejdzmy do problemu, odkad wymienilem filterek gazu i oczyscilem parownik, moja łada na biegu jalowym po rozgrzaniu miala bardzo niskie obroty, a czasem po wrzuceniu na luz w czasie jazdy i skreceniu w prawo gasla. Wiec dzisiaj pojechalem do kolegi, on mi na parowniku pokrecil takim czyms, i automatycznie silnik zaczął równiej pracować i obroty tez wzrosly. I tak zostało jednak po przejechaniu kawałka auto zaczeło sie dlawic wogule nie reagowac na gaz az zgaslo, na benzynie chodzi ok czego to moze byc wina i jak to naprawic?

Pojechać na porządną regulację przy pomocy analizatora spalin. Poza tym jeśli parownik swoje "przeżył" to może wymagać regeneracji lub wymiany.

ale mozliwe zeby tak nagle potrzebowal regeneracji jak caly czas chodzil elegancko, a akurat dzisiaj wymienilem sobie swiece, i cewke zaplonową bo stara mi siadla, ale cewke wlozylem uzywana, no i na benzynie chodzi elegancko na gazie pochodzi troche po chwili nie reaguje wogule na gaz i gasnie, tak jakby nagle nie dostal gazu,

Cytat:
2006-06-03 20:26:19, Weider pisze:
ale mozliwe zeby tak nagle potrzebowal regeneracji jak caly czas chodzil elegancko, a akurat dzisiaj wymienilem sobie swiece, i cewke zaplonową bo stara mi siadla, ale cewke wlozylem uzywana, no i na benzynie chodzi elegancko na gazie pochodzi troche po chwili nie reaguje wogule na gaz i gasnie, tak jakby nagle nie dostal gazu,

tak jak mowil Danek na analizator i bedziesz mial elegancko ustawione koszt okolo 40-50zl ale za to duzo wiecej nerwow zaoszczedzonych

no niestety panowie, nikt z was nie mial racji, okazala sie to cewka, na benzynie chodzila ok, na gazie juz gorzej az wkoncu calkiem padla

Cytat:
2006-06-10 17:37:17, Weider pisze:
no niestety panowie, nikt z was nie mial racji, okazala sie to cewka, na benzynie chodzila ok, na gazie juz gorzej az wkoncu calkiem padla

no tak ale napisales po wymianie filterka i czyszczeniu parownika wiec logiczne ze kazdy skupil sie na regulacji a nie cewce no ale dobrze ze juz jest ok