Bez komentarza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://www.allegro.pl/item103723684_hyundai_accent_po_tuningu.html

Full Wypas, pojechany po bandzie!

noo, niemal ksiażkowy przykład wiejskiego tuningu !!

było wiele razy napisane, ze o gustach sie nie dyskutuje jak komuś nie przypadnie do gustu to nie musi go kupować

koles mysli dostac za to "cacko" wiecej niz 11000
jak sprzeda za 9-10tys to niech da na msze

Zgadzam się ze Speedmasterem- jedni lubią to, inni co innego. Nie musi a naewt nie powinno się wszystkim podobać. Mi osobiście sie nie podoba. Ale ktoś może lubi takie "klimaty" i to jego sprawa

Witam Wszystkich!
Przygladałem się temu autku i wydaje mi się ze właściciel zdjął alusy i szerokie oponki a założył oryginalne albo jakieś po prostu tańsze na sprzedaż. Dlatego autko wygląda dużo gorzej. Myśle ze z innymi felgami i oponami zupełnie inne wrażenie byłoby przy oglądaniu fotek. Niezależnie od tego czy komuś sie podoba czy nie to trzeba przyznać ze troche roboty ten ktoś włożył i widać, ze starał się jak mógł
A że nie wydał na to dwukrotnej wartości auta tak jak niektórzy tuningowcy to cóż... Zresztą najładniejsze tuningowane autka niestety nie robią wcale ich właściciele, tylko otwierają swoje grube portfele i zlecają to firmom tuningowym. Jedno co zrobią to zapłacą a potem jak pawie pokazują się w cool autkach, których tak naprawde sami nie robili.
Mysle ze tuning wizualny w Polsce jeszcze raczkuje, a być moze ten właściciel hultaja z nastepnych swoich aut juz bedzie robił naprawdę ciekawe i niepowtarzalne egzemplarze... mam nadzieje ze też ze stajni hyu.

Pozdrawiam

Za to na tej aukcji jest moim zdanie zajebiscie zrobiony accent, bez zbednych choinkowatych dodatkow, poprostu tak jak lubie http://www.allegro.pl/item102112442_hyundai_accent_1_5.html
Pozdrawiam
Marcin

wg mnie troszkę za masywny tylny zderzak ale ogólnie daję +

nieezłyy Bardzo bardzo ładny, najładnieszy ACC I jakiego widziałem Ze smakiem, bez przesady, no naprawdę jestem pod wrażeniem...

no dokladnie
jak na polske
to jest super
dalem innego posta
ale teraz patrze ze jest ten temat poruszany
a według mnie przód powinien byc troche szerszy
i kola wieksze

Cytat:
2006-05-16 13:52:32, FPioter pisze:
Witam Wszystkich! Przygladałem się temu autku i wydaje mi się ze właściciel zdjął alusy i szerokie oponki a założył oryginalne albo jakieś po prostu tańsze na sprzedaż. Dlatego autko wygląda dużo gorzej. Myśle ze z innymi felgami i oponami zupełnie inne wrażenie byłoby przy oglądaniu fotek. Niezależnie od tego czy komuś sie podoba czy nie to trzeba przyznać ze troche roboty ten ktoś włożył i widać, ze starał się jak mógł A że nie wydał na to dwukrotnej wartości auta tak jak niektórzy tuningowcy to cóż... Zresztą najładniejsze tuningowane autka niestety nie robią wcale ich właściciele, tylko otwierają swoje grube portfele i zlecają to firmom tuningowym. Jedno co zrobią to zapłacą a potem jak pawie pokazują się w cool autkach, których tak naprawde sami nie robili. Mysle ze tuning wizualny w Polsce jeszcze raczkuje, a być moze ten właściciel hultaja z nastepnych swoich aut juz bedzie robił naprawdę ciekawe i niepowtarzalne egzemplarze... mam nadzieje ze też ze stajni hyu. Pozdrawiam

Bardzo zdrowe podejscie do tematu, zgadzam się z toba w 100%.
Prawda jest taka, że bez względu na to jak zrobimy auto to i tak zawsze bedzie ono miało zwolenników i przeciwników. Najlepiej widać to na zlotach. 100 osób nabija sie z mojego "wiejskiego tuningu" a drugie 100 robi zdjęcia i pyta o szczegóły.

Cytat:
2006-05-13 21:45:33, speedmaster pisze:
było wiele razy napisane, ze o gustach sie nie dyskutuje jak komuś nie przypadnie do gustu to nie musi go kupować

Ale to nie znaczy, że nie mogę przedstawić zdjęcia na forum, prawda . Poza tym, jestem gorącym zwolennikiem udziwnień, bo przynajmniej jest weselej. Po Łodzi jeździ model jak mój (też różowy ), po mocnym ospoljerowaniu, muszę go dopaść kiedyś z aparatem.

Co do cytatu FPioter'a, to ciężko mi się zgodzić, gdyż jeśli ktoś ma kasę na tuning, to dlaczego sam ma go robić? Modyfikajca auta, to dość precyzyjna sprawa i potrzeba dużo doświadczenia, żeby wyszło coś naprawdę ładnego. Oczywiście, że większą satysfakcję czerpie się gdy wszystko zrobi się samemu i wtedy duma jest uzasadniona, ale tym torem, to i chałupę człowiek powinien stawiać oraz kafelki w kiblu kłaść.

po to jest forum aby omwiać na nim różne wersje przeróbek

co do tematu kasy, a dłubania przy aucie samemu to też nie wiem w czym problem jeśli ktoś ma kasę to dlaczego nie ma wstawić auta do jakieś firmy ja swojego tez sam nie dłubałem bo po:

1) nie mam do tego mozliwości lokalowych
2) po drugie nie mam pojęcia o rzeźbieniu zderzaków, spoilerów itd.
3) nie mam na tyle czasu aby siedzieć po kilka h przy aucie i go dłubać

dla mnie nie ważne jest czy ktoś robi sam czy w firmie ważne aby auto wyglądało inaczej czyli nie jak np Glofy czy Hondy, że wszystkie robione na jedno kopyto

Witam Wszytkich!
Ja podobnie jak Speed nie miałbym na czasu i umiejętności ani warunków aby zrobic tuning dobrze, dlatego MUSIAŁBYM powierzyc robote fachowcom, ktorzy znają sie na przerabianiu auta i cieszyc sie z pieknego efektu. Zdaje sobie sprawe ze dla niektorych to pasja, hobby i chca sami wiele zrobic, efekt jest rozny ale na pewno ci ludzie nabierają doswiadczenia i strzeżmy się ich aut w przyszłości hehe to będą POLISH MUSCLE.
Niestety nawet jakby sie bardzo chciało, to nasze polskie drogowe i prawne warunki nie pozwalaja na pełny tuning. Bo nikt chyba nie odważyłby sie jezdzic na 20 calowych niskoprofilowych kółkach po naszych dziurawych drogach i NOS'a pewnie tez nikt nie załozy chyba ze po cichu, albo z przeznaczeniem tylko do wiadomych wyscigów
Rozumiem jednak ludzi, ktorzy sami probuja tuningu i dlatego napisalem poprzedni post. Pewnie faceta nie stac było na profesjonalny tuning optyczny, ale nie poddał się i włożył dużo pracy w to autko. CZy mu wyszło, czy nie to oczywiscie kwestia gustu. Być może problem tkwił w tym, że nie pytał na forum hyu. jak ładnie zrobić autko pewnie wielu by mu mogło pomóc i doradzić.
Ja widać mam inne podejście do tematu, zawsze oprócz wyglądu biorę pod uwagę ilość pracy jaką właściciel włożył sam. To jest moje zdanie i nie chce nikomu go narzucać. Ja osobiście bardziej pasjonuje się tuningiem mechanicznym, a optyczny uwazam tylko za wsparcie dla tego pierwszego - czyli spojlery uwazam za potrzebne gdy mamy autko, ktore ten spojler godnie bedzie mogło wykorzystac (np. jesli ma 4,5sec do setki) tak samo z opuszczaniem zawieszenia ... itd itd

Pozdrawiam

Rozmawiałem z właścicielem tego srebrnego Accenta. Mieszkamy w tym samym mieście. Auta nie sprzedał i pojawi się Silesia Tuning....
Kolejny hultaj na zlocie

Zobaczcie teraz na to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1255834, sam niewiem co o tym myslec
Pozdrawiam

Chyba nie ma tylnej szyby i kiedyś miał gaz, ale cena konkurencyjna. Poza tym, mi się podoba

Accent jest ogolnie trudnym autkiem do tuningu i ciezko utrafic w styl w ktorym dobrze by sie prezentowal wiec stad takie cacka

Cytat:
2006-06-12 19:05:31, Daniello_ pisze:
Accent jest ogolnie trudnym autkiem do tuningu

No tu to bym sie z Toba spieral, jesli chodzi o tuning optyczny to uwazam ze Accent pierwszej generacji jest bardzo podatny na tego typu tuning, sama oryginalna bryla jest juz dosc sportowa zwlaszcza 3-drzwiowki. Wystarczy poogladac na Cardomain co za cuda potrafia kolesie zrobic, ale do tego tzreba mieszkac w stanach, miec takie mozliowsci jak oni i oczywiscie kase
Pozdrawiam
Marcin