Witam wszystkich!
może ktoś z Was będzie mógł pomóc przy następującym problemie. Moja Astra Classic (1.4, 1995 rok prod, C14NZ) nie działa na benzynce, tzn.. nie pracuje pompa paliwa mimo tego że jest nówka sztuka marki Bosch. Około 1 m-c temu autko nie chciało mi zapalić. Wyjąłem pompę, sprawdziłem pod akumulatorem i było ok. włożyłem ją do autka i samochód działał bez zarzutu.... prze tydzień. Potem zrobiłem tą samą operację i znowu ok przez tydzień. Stwierdziłem, że pompa musi być już na wymarciu i kupiłem nową. 3 rtgodnie było ok i znowu to samo. Nie mam pojęcia co to może być. Jezeli możecie to będę wdzięczny za każdą radę.
pozdrawiam serdecznie!!!
Niekoniecznie.Mi się wydaje że ma zaśniedziałe konektory.Zdejmując i zakładając troszkę się czyszczą i pompa dostaje prąd.
Ja bym zaczoł od tego.Jak nie pomoże to wtedy szukamy dalej-bezpiecznik,przekaźnik,przewody doprowadzające prąd do pompy.
Witam,
dzięki Waszej pomocy moje autko znowu jeździ na benzynce Okazało sie, że na kostce doprowadzającej prąd do pomy paliwa nie było masy (a raczej sie odłączyła), wystarczyło ją przylutować, odgiąć kawałek blaszki i p sprawie. Szkoda tylko, że 3 tygodnie temu kupiłem całkowicie niepotrzebnie nową pompę Boscha