Tanie ubezpieczenie OC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Musze ubezpieczyc auto ... 60 % znizki, chce zrezygnowac z PZU ...

Ktokolwiek z Trojmiasta najlepiej Gdyni wie gdzie mozna tanio zakupic OC w sprawdzonej firmie, proszony jest o wszelkie namiary, informacje etc. tnx..

Słyszałem iz jest firma setia czy cetia. Tam wychodzi tanio. Ja z przyczyn obiektywnych musiałem ubezpieczyć się w samopomocy. Koszt 324 zł przy 60%

Proponuje Generałów - przy maksymalnych zniżkach 460 zł /rok OC+NW

PZU, max znizki 430zl/rok, ale to chyba zalezy rowniez od regionu

Obiło mi się o uszy, że na poczcie jest taniej niz w samopomocy

Najprostsze rozwiązanie. Znajdź firmę brokerską lub jej przedstawiciela. np. KBS. Brokerzy maja w ofercie kilka firm i dobiera się to co Ci pasuje. Ja tak zrobiłem ale jak wczesniej wspomniałem z przyczyn powiedzmy obiektywnych wybralismy Samopomoc a miało być w wspomnianej wcześniej Cetii?

Zadzwoń na siedem czwórek i niech wycenią przez telefon

Ja wlasnie teraz przechodze do linka.
Zamiast 800 za pol roku zaplace 600 za rok, w tym NW, free holowanie (nawet, gdy jestem sprawca) i ochrona szyb (takze przedniej po uderzeniach kamienia. Przy wymianie przedniej zwracaja 3/4 kosztow, za wybita ktoras z pozostalych - zwracaja wszystko). A o wysokosc i egzekwowanie odszkodowania niech martwi sie poszkodowany - brutalna prawda. Slyszalem, ze link to niezli kombinatorzy jesli chodzi o wyplate odszkodowan, dlatego AC u nich bym raczej nie bral. Ale przy OC - wazne jest, by je miec. A reszta nie moja brocha. Troche to wredne - ale taka jest prawda. Zawsze poszkodowany dostaje po dupie. Zakladam, ze wobec mnie - jako poszkodowanego - ewentualny sprawca tez nie mialby sentymentow.

Mam pytanie Robaczki, bo nie chce mi się nigdzie łazić i pytać, więc sprawa jest taka:
przysłali mi z pzu wypełniony jeden blankiet na rok, w którym mam też i ac i nw i jest to na nim napisane. Dostałem też czysty blankiet, na którym jest napisane, że to tylko za oc i wpisać należy tylko kwotę - np pół roczną składkę (a taką właśnie chce opłacić ). Sprawa jest taka że chciałbym też i nw, więc co zrobić żeby je mieć? Dodać po prostu do tej półrocznej składki opłatę za nw i tyle? (i jak to będzie respektowane i kto to będzie wiedział, że nw jest opłacone? ).

taa, po prostu sumujesz i wplacasz wiecej

NW to podobno wielka ściema. Wypłacają tylko w przypadku zgonu lub barzo poważnej utracie zdrowia a i to jest problematyczne. W PZU za NW wychodzi bodaj 50 zł ale nikt ci niepowie że możesz wziąść tańsze bodaj za 30 zł. Wszystko jest w tych ubezpieczeniaczh fajne aż coś się stanie i trafisz na dzianego gościa którego stać na prawnika. Jest jakaś firma która specjalizuje się w OC i potrafi wyciągnąć kasę nawet za rozdarte spodnie. Pobierają wysoką prowizję ale tylko z tego co wywalczą a walczą ostro i skutecznie.

ok, dzięki chciałem się upewnić

Mike-pamietaj, ze NW nie rozbija się na raty
płacisz jednorazowo całośc

OC mozesz na dwie,
AC nawet na cztery

co do wypłat z NW-nie słyszałem żeby kogoś skrzywdzili

Ja mam OC AC NW + assistance
OC=399 zł
AC=683 zł przy wartości 23 tys
NW=73zł-wartośc ubezpieczenia-11 tys

W PZU

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-09-06 15:36:45 ]

Tak ogłaszane i niby polecane mtu kalkulator - wychodz mi o z 500zł więcej niż w pzu:p

@Grześku - ale samochodzik stoi nie na Ciebie, no nie?

nie, nie na mnie
nie opłaci się jeszcze przerejestrowywać

A no widzisz

a jakie to ma znaczenie przy omawianym temacie?

W sumie żadne, ale ubezpieczałem samochodzik i tak porównywałem ceny ubezpieczeń i pomimo tego, że wszyscy mówią, że drogo jest w pzu to i tak mi taniej w nim wychodzi

kwestia zniżek i miejsca rejestracji auta,chociaż w wawie podobno najdrożej

Cytat:
2005-11-25 16:49:02, Grzesiek pisze:
kwestia zniżek i miejsca rejestracji auta,chociaż w wawie podobno najdrożej

nie "podobno"
Ale podobno jeszcze na poczcie są tanie ubezpieczenia ale co kto lubi
edited
ale trzeba przyznać, że tanie macie AC

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-11-25 18:10:09 ]