Hamulce moje utrapienie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
otóz jakis czas temu tzn przy kupnie zmieniłem bębny i szczeki dlatego ze coś było nie tak i wydawało mi sie że niemożliwe jest aby hamowało tylko tylnie lewe koło , problem ustąpił lecz hamulec był przez cały ten czas bardzo słaby , naciskając pedał dosłownie czuje jak wszysto sie kręci a nie może zblokowac kól , trzeba użyc zajebistej siły nie wiem czym to może byc spowodowane po 15 tys czyli miesiąc temu zmieniłem wszystkie szczęki oraz płyna hamulcowy (dot 4) i wszystkie cylinderki, problem powrócił dziś zrobiłem 2 tys kilometró i cos zajebiście strzeliło w hamulcach i strasznie waliło tak jakby nie odbijały szczęki zdjąłem bęben w lewym przednim kole i okazało sie ze wszystko jest ok
po założeniu bębna hamulec sie obnizył i przy ostrym hamowaniu łapie tylko znowu tylnie lewe koło nie wiem juz co mam zmieniać bo mnie szlag trafi
pompa ???
bębny po 15 tys szlag trafił (zaznaczam jeżdze spokojnie)
cylinderki ???
przewody???

płynu nie ubywa !!!

u mnie padła pompa w starym po 5 tysiacach.
Wydaj wiecej i nie kupuj rzemiosła .
Wydałem wiecej na cylinderki szczeki itp a olałem pompe.
u mnie akurat tylko tyl hamował.
Mechanik przy rozbiórce stwierdził ze jedna komora pompy padła.
Wg mnie to jest własnie pompa - u mnie tez płynu nie ubywało - a zapowietrzone nie było !!!!!!

:)))
wczoraj - jak wiesz - zrobilem maly remont hamulcow.
u mnie bardziej hamowaly przednie kola, szczegolnie prawe (tak mi sie wydaje:). podobnie: wymienilem cylinderki (z dwoch byly juz duze wycieki) no i plyn. szczeki i bebny wyczyscilem, i zostawilem bo wydaly mi sie ok.
no i teraz jest... tak samo w sumie. a objawy mam podobne jak ty:
Cytat:
naciskając pedał dosłownie czuje jak wszysto sie kręci a nie może zblokowac kól , trzeba użyc zajebistej siły

z tym, ze u mnie tylu nigdy nie blokuje.
podejrzewamy pompe, ale co to jest - jeszcze nie wiem:) braklo dnia i checi zeby to robic..

przecież to jest dramat i nikt mi nic mądrego nie powiedział

Cytat:
przecież to jest dramat i nikt mi nic mądrego nie powiedział

Cytat:
podejrzewamy pompe

Cytat:
Wg mnie to jest własnie pompa

To skoro jeszce ci mało to ja mówie ze uszczelka pod głowicą jak nie jestes pewien

mam to samo co mountez ale jeżdze tak już prawie rok...szkoda nerwów...

A ja stawiałbym tutaj na pompę,autko ma już w końcu swoje lata,a skoro cylinderki wymieniałeś to nie ma chu... żeby tak szybko padły...

czu czu idź stąd irytujesz mnie

może masz już zużyte tarcze kotwiczne, ja tak u siebie miałem, wymieniałem okładziny, cylinderki itd. sprawdzałem pompe i bez zmiany...dopiero jak wymieniłem tarcze kotwiczne to zaczął hamować...