Blokuje mi sie zamek w drzwiach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie, kiedy zamkne samochod na kluczyk (nie mam centralnego) i pociagne za zewnetrzna klamke to cos sie blokuje i nie mozna otworzyc drzwi (nie da sie ich odblokowac), dopirro kilkakrotne wciskanie klamki od wewnatrz pozwala je otworzyc. Co to moze byc bo ja nie mam pojcia ??? (ford orion 1.6GL, 1992r.), chodzi mi o przednie drzwi

dodam ze wewnetrzna klamka ciezko chodzi (jak sie cos tam zblokuje) jakby ja cos ciagnelo, jakby jakas sprezyna, z gory dzieki za odpowiedzi

Cytat:
2006-06-12 22:13:12, Karool pisze:
tak jak w temacie, kiedy zamkne samochod na kluczyk (nie mam centralnego) i pociagne za zewnetrzna klamke to cos sie blokuje i nie mozna otworzyc drzwi (nie da sie ich odblokowac), dopirro kilkakrotne wciskanie klamki od wewnatrz pozwala je otworzyc. Co to moze byc bo ja nie mam pojcia ??? (ford orion 1.6GL, 1992r.), chodzi mi o przednie drzwi

jak dla mnie to wypadalo by zerknac na zamek nie poprzez klamke, tylko rozebrac i zlozyc

dzieki,dzieki, a moze ktos jeszcze cos wie na ten temat ???

Cytat:
2006-06-13 15:31:38, Karool pisze:
dzieki,dzieki, a moze ktos jeszcze cos wie na ten temat ???

ja wiem ze bede rozbieral w tym tygodniu lewe tylne drzwi znaczy sie do zamka sie dostac musze bo centralka nie zamyka mi tamtych drzwi znaczy sie raz zamyka raz nie. takie ma widzi mi sie. i slychac dziwny dzwiek. pewnie sprezyna.

Możliwe też, że blokuje Ci się linka od otwierania wewnątrz, która nie pozwala na odblokowanie zamka.
Sprawdż jeszce na sucho (przy otwartych drzwiach wciskając zzapadkę w zamku śrubokrętem-czyli symulując zamknięcie).
Jeśli się potwiedzi diagnoza, zdjąć tapicerkę i zbadać organoleptycznie trza. Rozbierałem drzwi wystarczającą ilość razy i mogę Ci służyć pomocą. Najlepiej zdejmij samą tapicerkę i sprawdż co się dzieje. Możliwe też, że coś się zpsuło w samym zamku.