Nie mam mocy???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
omega b 2,5 td jak ruszam tak powol i nagle chce dodac ostro gazu to sie zadlawi (i koziolki ) ale z drugiej strony kiedy rusze na troche wiekszym gazie tak 1500 obrotów to ciągnie jak złoto co moze byc przyczyną teras sie juz przyzwyczailem ale szlak mnie trafia kiedy chce ruszyc tak z kopniakiem .

może przez przypadek "wpadł" ci do silnika sportowy wałek rozrządu
Tak naprawdę to nie mam pojęcia
pozdro

Wiesz,
mam tak samo,
turbina zalacza sie ok 1800 obr,
ponizej to jest zwykly diesel

Pozdrawiam

wiem kiedy turbina sie zalancza ale mialem tez inne disle ale po za tym moj brat ma bmw z tym samym sielnikiem i rusza normalnie a wienc nie muw mi ze normalny disel dlawi sie przy niskich obrotach bo nie jest to normalne

Pompa wtryskowa może być do mycia i regulacji.
Jak kupiłem swoją Omegę w kwietniu to była strasznym mułem.
Dodam że to automat. Była tak wolna i słaba że nie mogłem nawet na piasku obrucić kołami.
odprowadziłem ją do Diesel Service i co sie okazało????
Pompa od polskiego paliwa była tak strasznie zamulowa i brudna że juz głupiała. Po umyciu tej pompy w środku oraz odpowiedniej regulacji auto zyskało dwa razy więcej mocy. Automatem i dieslem zrobiłem kółko na asfalcie czyli nieźle jak dla mnie. Oprócz tego miałem rozregulowany czy przestawiony czujnik położenia gazu i na dodatek o połowę uboższą mieszankę niz powinna być. Po wyregulowaniu wszystkiego jest OK jak juz napisałem.
Teraz stoi na kanale i ma wyjętą skrzynię automatyczna bo się okazało że dodatkowo ma wszystkie tarcze popalone. Już sa nowe i w sobotę będę śmigał.

I jeszcze jedno chyba najwazniejsze o czym niestety zapomniałem.
Spalanie spadło o bardzo. Nie wiem jak on to zrobił ale dla mnie ten mechanik jest magikiem

mozesz powiedziec co to za zaklad, gdzie sie znajduje... i ile cie ta przyjemnosc kosztowala ??

Warsztat znajduje się w Kutnie na ul. Krośniewickiej. Nazywa się DIESEL SERVICE.

Jeśli chodzi o cene to razem z wymianą 6 świec żarowych zapłaciłem koło 700 czyli wychodzi że za pompę koło 300.

dzieki za informacje, musze poszukac jakiegos dobrego diesel-magika w mojej okolicy...