Radyjko do dieselka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich

wiem ze cały czas jest wałkowany temat jakie radyjko i jaka antena wiec mam zapytanie takie bo juz troszke sie naczytałem i nie znalałem odpowiedzi do konca co kupic

wiec tak
mam dieselka audi A6 kombi 2.5TDI i chce złozyc jakis komplecik radio+antena do 500zł maksymalnie .jezdze długie trasy po 1500 km dziennnie polska niemcy zasieg mozliwie jak najwiekszy czytałem ze mozna bez problemu osiagnac 15km.

po przeczytaniu kilku dziesieciu roznych wypowiedzi przekonałem sie do UNIDENA 520 cena około 300zł lub do MIDLAND 1001 Z cena około 200zł i tu prosze o rade bo juz naczytałem sie i zgupiałem bo w kilku postach napisaliscie ze UNIDEN jest to samo co MIDLAND tylko ze zten pierwszy płaci sie za renome a drugie radyjko jest nowoscia i jeszcze wiele osob sie na nim nie poznało a cena jest około 100zł roznicy

no i jeszcze antenke. w tym temacie zdaje sie calkowicie na was bo widze ze nie kazda da sie dobrze zestroic a ja o tym niemam najmnijszego pojecia wielkosci nie gra roznicy mozne byc nawet do 1.5m i tak zeby sie ja łatwo dmontowało czyli w gre wchodzi tylko magnesowka

sprzecior bedzie tylko latał w jednym aucie wiec nie bede go nigdzie przekładał ale demontaz całego sprzetu mus byc musowo jak naj szybszy

uniden to nie midland tylko president a to juz cos

a na powaznie? hmm mysle ze ten uniden 520 wystarczy, choc pokusilbym sie o harrego II, no a co do antenki hmmm ja jezdze na presidencie georgii - 30 cm - i dziala wysmienicie, choc niektorzy dusze diablu oddaja a nie kupuja niczego krotszego anizeli 1 metr... popytaj jeszcze o sirio ml 145 - podobno rewelacja... oraz President ML-145 czy... KM-130

pozdrawiam i szerokosci

czyli radyjko to unidena 520 to juz wiem

a teraz pozostała mi antenka moze byc wieksza nawet do 1,5 m wiec co polecacie co bedzie najlepsze tak do 200 zł

zainteresuj sie w takim razie tylko presidentem... ml-145 - jest ich kilka rodzajow - fachowy sprzedawca powinien dac klarowna odpowiedz

no wlasnie juz dwa dni magloje temat czyli czytam opinie innych forumowiczow i chyba sie zdecyduje na antenke NEW ALASKA niewiem czy dobrze wybrałem ale niechce anteny z katem regolacji

zobacz to:
http://cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?p=47906&sid=c51b5f232a7ca01926975bcfc5273c0f#47906

[quote]
2006-06-18 15:34:26, kato_ pisze:
no wlasnie juz dwa dni magloje temat czyli czytam opinie innych forumowiczow i chyba sie zdecyduje na antenke NEW ALASKA niewiem czy dobrze wybrałem ale niechce anteny z katem regolacji

Dobra antenka !!!

Mam też NEW ALASKA i świetnie się spisuje.

Polecem. Ale pomyśl czy nie lepiej ją zamontować na dzwonku, uchwyt na klapę bagaznika - o ile jest możliwość.