TU Alliantz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!

Mam taka sprawe. Rok temu dnia 13.07.2005r ubezpieczylem autko w Alliantz. Wtedy za skladke podstawowa placilem 1439zl (zero znizek ukonczone 25 lat). Dnia 14.05 mialem wypadek, czyli dzien pozniej.
Od miesiaca przymiezalem sie do zmiany towazystwa ubez. i padlo na samopomoc. Pani wyliczyla mi skladke podstawowa na 800 pare zl. Dzis dostalem list z Alliantz wraz z przkazem. Wogole czytajac to przezylem szok. Napisali cos takiego:

Skladka platna jednorazowo 2.533 zl --> 1 rata skladki (60%) 1595zl

Wogole dali mi zwyzke 60%. Ktos mi to wytlumaczy? To jest normalne? Opisali to +60% Podwyzka za szkodowosc (klasa B/M 0).

Jesli bede chcial przejsc do samopomocy to musze napisac podanie do allianz'u i poprosic o "opis mojego ubezpieczenia". I teraz pytanie. Czy bede w samopomocy mial tez wzwyzke 60% ?

Ktos sie na tym zna ?

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Ja mam auto ubezpieczone w Benefia (dawny Fiat coś tam, oni tez ubezpieczają w salonach). Miałem szkode to podwyższyli mi o 10%. Ale Ciebie chcą okraść w biały dzień
Nie mam pojęcia jak z tym przejściem, ale nie sądze aby ktoś inny tak Cię skroił. 60% ? Uciekaj od nich szybko!!!

Alianz ma jadroższe ubezpieczenia...

złodzieje...

Ja wiem, że trzeba przed upływem terminu ubezpieczenie, wysłać pismo z potwierdzeniem wysłania (polecony) że rezygnujesz z usług danego ubezpieczyciela...

i wtedy podpisujesz u drugiego...

natomiast pisma o jakies dokumenty to nie wiedziałem...???

kto sie przenosił??? niedawno??? pisać pisać!!!

alianz i filar kroja jak popieprzeni. pzu tez dowaliloby +60%, a ogolnie tez to przerabialem idz tam, gdzie taniej ja w tej chwili jestem w compensie i za dzwonka dostalem +20% zwyzki

Cytat:
2006-06-20 07:47:03, Piter20 pisze:
alianz i filar kroja jak popieprzeni. pzu tez dowaliloby +60%, a ogolnie tez to przerabialem idz tam, gdzie taniej ja w tej chwili jestem w compensie i za dzwonka dostalem +20% zwyzki

tez polecam compense przy dzonie dowalają 20% zwyzki i wypłat z odszkodowaniem nie ma problemu przykładowo z AC

ja w tym roku chciałem zrezygnowac z usług Link4 , wysłałem pismo ze wypowiadam umowę ubezpieczenia komunikacyjnego OC , trzeba w nim podac markę , model i numer rejestracyjny z ostatnim dniem trwania ubezpieczenia , podałem numer ostatniej polisy waznej od - do , wysłałem za zwrotnym potwierdzeniem odbioru i miałem rozwiązana juz umowe , ale zadwonili do mnie z lepszą ofertą i znów wróciłem w ich łaski

Cytat:
2006-06-20 07:41:49, SVERAdesign pisze:
Alianz ma jadroższe ubezpieczenia...

Jak dla mnie, to najtańsze

Dzieńdobry

Ci którzy psioczą no Allianz doznali chyba jakiegoś udaru

1.Alianz jest najtańszy
2.Ma bardzo zdrowe podejście do klientów posiadających więcej niż jedno auto (osobne kartoteki)
3.Szkody likwidują za pośrednictwem DEKR-y

itd.itp.

Po prostu trzeba ruszyć tyłek do jakiegos przedstawiciela i z nim wyjaśnić temat napewno nie zrobia Ci krzywdy

Ja tez miałem taki przypadek, że miałem ubezpieczone auto i za 3 miesiące je rozbiłem. DOstałem zwyżkę chyba z 30% ale i tak jej nie zapłaciłem bo zmieniłem ubezpieczyciela i to bez żadnej łachy

Może teraz się to zmieniło ale w 2001 roku tak właśnie zrobiłem

Tez tak mi sie wydaje ze tak to sie robi jak pisze lava, chyba ze chcesz zeby przepisali Ci znizki z poprzednich lat, wtedy bierzesz papiery z poprzedniej firmy. Ale w tym przypadku chyba nie chcesz

alianz jest tani albo drogi w zalezności od auta bo ubezpieczają biorąc pod uwage marke auta
za malucha wycenili mi 180 na PÓŁ ROKU a w samopomocy 180 na CAŁY ROK
ja mam wszystkie auta zarejestrowane razem z ojcem (nie mam 25 lat) i jak sie przepisywaliśmy np z PZU to trzeba iść do ich biura i wypełnić druczek rezygnacji, a jak sie ma jakieś zniżki (mój ojciec 60%) to trzeba wziąść od byłego ubezpieczyciela opis przebiegu ubezpieczenia, czyli zaświadczenie że nie było dzwona, ale to przy zniżkach, a jak Ty nie masz zniżek to lepiej nic nie bierz chyba że nowy ubezpieczyciel zarząda

Cytat:
2006-06-20 11:13:29, Cleber pisze:
Dzieńdobry Ci którzy psioczą no Allianz doznali chyba jakiegoś udaru 1.Alianz jest najtańszy

Czy najtanszy to nie wiem. Tak jak ktos wspominal. Allianz dzieli na marke a nawet model autka I tak np podstawa Oc czyli 100% w Allianzie na moja suzuke to 1439zl a w samopomocy 810zl. Ja wiem ze ktos zaraz powie ze to samopomoc. Ale to jest OC a nie AC.

Dzwonilem do Allianzu w sprawie tych 60 oczek. I sie dowiedzialem ze tak dostaja osoby ktore niemialy znizek a spowodowaly kolizje. Dla przykladu w Warcie jest 45 a w samopomocy 20 (wiem bo zrobilem dzis rajd po zakladach). Wiec najtaniej wyjdzie mi w samopomocy po tych 20% mam do zaplaty 1000 zl z malym groszem. Wiec o wiele taniej niz Allianz 2533zl.

Co do historii ubezpieczenia to kazda wymaga wiec nie da sie sklamac i od 100% zaczac spowrotem

mi tez w allianzie wychodzi najtaniej

Ja w samopomocy mam zwyzke za to ze jezdze VW wiec dawno dalem sobie spokoj z tą firmą. Auto ubezpieczam w Alianzie i jak narazie nie ma dla mnie lepszej oferty.

Cytat:
2006-06-21 19:43:16, versus pisze:
Ja w samopomocy mam zwyzke za to ze jezdze VW wiec dawno dalem sobie spokoj z tą firmą. Auto ubezpieczam w Alianzie i jak narazie nie ma dla mnie lepszej oferty.

Jak sie jeździ VW to rzeczywiście Allianz jest najtańszy - mój teść także po 20 latach PZU zminił firmę

Ja gdybym jednak był uzależniony od tych złodzieji (bo jak inaczej nazwać firmy ubezpieczeniowe) to cyba rowerem bym jeździł

Na szczęście korzystam z usług FILAR-a i auto mam ubezpieczone za 220 PLN rocznie - gdybym na ten przykład miał VW GOLFA 1.8 (jak mój teściu) to ubezpieczenie wyniosłoby mnie 500 PLN za rok a w Allianzie za takie auto wyszłoby mnie pewnie z 1800 PLN

Czy slyszal ktos z Was o MTU?

Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe.

Wystarczy przejsc sie na Poczte. Tam zawsze jest przedstawiciel.
Mam 100% skladke i nie mam 25 lat. Ubezpieczenie OC wynioslo mnie 1360 PLN. No... Ze wzgledu na dzwona dostalem jeszcze do tego w nagrode 30%...

Ale szczerze polecam. Sa naprawde tani i sprawni.

[ wiadomość edytowana przez: MEGABAC dnia 2006-06-22 09:38:14 ]

Cytat:
2006-06-22 09:37:18, MEGABAC pisze:
Czy slyszal ktos z Was o MTU? Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe. Wystarczy przejsc sie na Poczte. Tam zawsze jest przedstawiciel. Mam 100% skladke i nie mam 25 lat. Ubezpieczenie OC wynioslo mnie 1360 PLN. No... Ze wzgledu na dzwona dostalem jeszcze do tego w nagrode 30%... Ale szczerze polecam. Sa naprawde tani i sprawni. [ wiadomość edytowana przez: MEGABAC dnia 2006-06-22 09:38:14 ]

Jak kupiłem Hondę Jazz to była ubezpieczona w MTU - niby tanio, ale jak chciałem się czegokoliwek dowiedzieć o wysokości składki to potrzebowali tyle papierów, że mogliby spokojnie mój zyciorys napisać !!!!!!!1