Problem z centaralnym zamkiem omega A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem polega na tym:moja omesia zamkneła się na 4 spustyotwierają sie tylko drzwi kierowcy:reszta jest jakby zaryglowana,nie mogę otworzyć od środka zadnych drzwi nawet na siłe....z zewnątrz także kluczykiem nie mogę otworzyć.nie pomaga nawet odłączenie akumulatora...moje zamki zachowują się jak zamrożonemiał ktoś coś takiego??szukałem w postach ale chyba mało skutecznie

hej,

Tak na szybko to bym powiedział, że masz na stałe zaryglowane zamki... może Ci się switch zwarł na stałe? albo masz gdzieś w instalacji zwarcie...Chyba trzeba iść tą drogą...Chodzi mi o switch w drzwiach kierowcy- odpowiadający za ryglowanie( z tego co wiem to się odbywa na drodze elektrycznej jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie)

powodzenia

Mały

ale w drzwiach kierowcy czy pasażera???!!bo podobno są dwa switche....i drzwi pasażera nie mogę otworzyć z wiadomych względów nie moge otworzyć:0

myślę, że w drzwiach kierowcy - u mnie jak zaryglujesz drzwi od kierowcy to można tylko od kierowcy otworzyć - od strony pasażera sie nie da...

Dopiszę się tu do kotleta bo ma tytuł najbardziej sensowny (choć z błędem)

Przy okazji ostatniego włamu stwierdziłem niepokojącą rzecz - drzwi od kierowcy się nie ryglują. Wandale i tak na to nie wpadli i nurkowali przez tylną szybę.

Objawy:

Zamykam kluczem drzwi od kierowcy przekręcając w prawo o 90st i wszystkie drzwi się ryglują tzn. nie można ich otworzyć pociągając za klamkę i za skobel - wszystkie oprócz drzwi kierowcy

Ostatnio wymieniałem drzwi kierowcy i przekładałem wszystkie bebechy łącznie z klamką i wkładką - natomiast zamek,cięgna,siłownik był już w drzwiach nowych.

Gdzie jest przyczyna problemu? Co odpowiada za ryglowanie się drzwi?

Edit:
Przypominam sobie że pod zamek podpinałem tylko jeden mikrostyk(swith) choć w nowych drzwiach w wiązce były dwa spięte klamerką, a ponieważ w starych miałem tylko jeden w wiązce więc tak samo założyłem.Czy to wina tego drobiażdżka?
Mógłby ktoś sprawdzić u siebie czy drzwi kierowcy na pewno się ryglują? Zwłaszcza w starszych Omach A.

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2006-06-14 11:32:07 ]

miałem A z 88r drzwi kierowcy na bank sie ryglowały a co do tytułu posta miałem podobny problem ale tylko z prawymi tylnymi drzwiami, winna była wiązka kabli przy słupku drzwi jeden kabelek się przetarł przy zamkniętych drzwiach ciężko się tam było dostać

ryglują siłowniki (mam jeden taki rozbebeszony i już wiem jak to działa )

mikrostyki - jeden do zamka , drugi do domykania szyb

Pozdr.

w drzwiach pasazera rowniez sa takie dwa styki mozliwe ze tam masz przekrecony zamek na ryglowanie