MotoNews.pl

Zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej w 318is coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Niechcący zaczepiłem odkurzaczem przewody pod przednim bocznym siedzeniem(konkretnie wyczepiły się 2 kabelki(w sumie są 3 kabelki) wchodzące do czarnego plastikowego "pudełeczka" (wielk. pudełka od zapałek).Włożyłem je z powrotem,ale niestety kontrolka od poduszki gaśnie dopiero po ok.3 minutach-na dodatek tak samo się dzieje,jak kabelki są wyjęte!!!!
Może pomieszałem te dwa kabelki...??
Co z tym zrobić,czy to tylko błąd w komputerze i wystarczy go usunąć????

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam!!

Środkowy kabelek na pewno jest na swoim miejscu,a co do zewnętrznych nie mam pewności... A wygląda to tak:

jutro sprawdze u siebie i ci powiem czy masz dobrze podłączone, ale błąd w kompie jest na bank i powinnieneś go skasować, a jęsli problem bedzie nadal to trzeba te kabelki włożyć (przylutowć) porządnie i powinno bys po problemie.
pozdrawiam

Teraz kabelki są podłączone w takiej kolejności: biało-fioletowy,pomarańczowy i biało-czerwony... (patrząc tak jak na zdjęciu od góry).Ten pomarańczowy jest na 100% na swoim miejscu!!Głównie chodzi o tamte dwa... Fajnie by było LECZYKO,jakbyś mógł sprawdzić i napisać.Z góry dzięki.

Tak w ogóle to odłączałem akumulator-myślałem,że to coś pomoże,ale zrobiło się jeszcze gorzej-szyby i szyberdach przestały działać.Ale jak otworzę drzwi od kierowcy,to wszystko działa!! No i światełka oświetlające wnętrze też coś świrują... Mam nadzieję,że wszystkie błędy da się wyeliminować komputerowo.Rano się okaże...

no według mnie masz dobrze podłączone, czyli pomaranczowy w środku, a fioletowy od strony napisu HW.... na ''czarnej skrzynce" .
Może jak wyrwałeś to teraz coś nie łączy. spróbuj wlutować i jedź na kasowanie błędu bo bez kasowania się nie obędzie.
Pozdrawiam!!

[ wiadomość edytowana przez: leczyko dnia 2006-06-19 12:33:10 ]

Dzięki BAAARDZO LECZYKO!!!!!!!!Pozdrawiam

Ależ nie ma za co!!