Ogrzewanie w Omedze B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniłem płyn w Omedze B i zmikło ogrzewanie samochodu. Czy ktoś wie jak odpowietrzyć nagrzewnicę???

z tego co wiem to uklad chlodzenia sam sie powinien odpowietrzyc.

musisz poprostu "wygrzać"silnik aż załączą sie wentylatory i wtedy musi sie odpowietrzyć...........sprawdź poziom płynu jeszcze...

podłączyłem sie pod ten temat ,bo jest problem - Omega żyje ,ale problem ogrzewania pozostał !
Wybrałem sie do majstrów ,bo mam szron od środka zero ciepła zero Pan fachowiec pomacał moją ślicznotke i stwierdził ,ze nagrzewnica daje ciepło
(cofnąłem sie pamiecia wstecz i pamietam jak wczsie jazdy climatronic co jakiś czas tak dziwnie pobrzękiwał i jakos w lato przestal tylko kurde nie zwróciłem uwagi czy akurat przestał wtedy grzać )
Majster wszedł do kabiny i powiedział ,ze to jakiś silniczek w środku climatronica i po prostu nie daje sygnalu nie otwieraja się klapki – zostaly na pozycji zimna ,dodam jeszcze ,ze nie dziala zmiana pozycji nawiewu leci tylko na szybe – dmuchawa dziala bardzo mocno
Proszę o jakieś informacje ,bo nie mam pojecia co robic i od czego zaczac ,majster wyslal mnie do elektryka
ps. za czasow dzialania ogrzewania zwróciłem uwage ,ze jeden z kanałow daje zimno reszta była Ok

Pnowie pomóżcie ,bo zamarzne w Omeszce przy -5 poprostu się nie da wysiedzieć i musze skrobać skrobaczką od środka
Nie wiem od czego zacząc moze rozkrecić i posprawdzać ,ale nie wiem czy coś tam wypatrze
P O M O C Y ! ! !

ps.można te klapki otworzyc recznie na pozycje ciepła ,oczywiscie jezeli dobrze kombinuje

[ wiadomość edytowana przez: SRK dnia 2006-01-07 00:43:21 ]

A od czego jest wyszukiwarka mało razy bylo to klepane

nie stety nie znalazłem - znalazłem to co mnie interesuje lecz o Omedze bez climatronica

Wszyscy maja problem z ogrzewaniem w zimie.Silniki X25 i X30 maja dodatkowe pompy elektryczne wody.Znajdują one sie pod zbiorniczkiem wyrównawczym i pompuja wode prosto do nagrzewnicy.Nie pompowała mi ona bo szczotki sie zawiesiły.Lepiej sobie sprawdzcie,załącza sie razem z załączeniem zapłonu i pracuje cały czas.Zanim zaczniecie rozbierac auto zacznijcie od tego.

Dla porządku zapytam czy climatronic był resetowany?
Bo ja kiedyś zrobiłem 300km bez ogrzewania z powodu braku wiedzy o naciśnięciu dwóch przycisków. Polecam lekturę instrukcji obsługi, czasem się przydaje...