Zamiana zegar analogowy na komputer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam pytanie odnośnie zamiany zegarka na komputer w Omedze A, a dokładnie w 2.6. Czy wiązka kabli jest już pociągnięta ?? Czy wystarczy kupić sam komputerek i przełącznik, czy coś jeszcze trzeba przerabiać. Czekam na podpowiedzi.
Kołodko

Zobacz czy pod zegarkiem, w wiązce kabli, jest zaizolowana podłużna wtyczka koloru żółtego, możesz jej na pierwszy rzut oka nie zauważyć, bo może być dobrze zamaskowana izolacją orginalną! Ja u siebie na początku jej nie zauważyłem i myślałem że nie mam podłączenia, ale zobaczyłem zgrubienie na wiązce kabli, i po odizolowaniu, okazało się że jest wtyczka do komputera! Sprawdź, jeśli masz ją, to wystarczy tylko kupić komputer i przyciski do niego i będzie chulać! Jeśli nie masz tej wtyczki, to już jest znacznie większy problem!!!

Dzięki za info, ale jeżeli mam kostkę ( zakładamy ), to jak zamocować przełącznik (kable).

Jeśłi masz wtyczkę do komputera, to masz także pociągnięte kable do przełączników! Musisz rozebrać plastiki na tunelu środkowym i znależć kabel z wtyczką do przełączników! A przełączniki powinny być zamontowane na klapce, pod rączką dźwigni hamulca ręcznego (taka prostokątna)!

Dokladnie zolta wtyczka za zegarkiem. oraz pod tzw podlokietnikiem cala centrala na wtyczki i tam bedzie dla przycisku.Jak niema nic to pociagniesz nowa z moja pomoca

Wymieniłem dzisiaj komputer ze swojej 3.0 do 2.6 gdzie był analog. Była żółta wtyczka i centralka pod podłokietnikiem. Podłączyłem wszystko i teraz pokazał się problem.
Po podłączeniu na komputerku pokazały się cyfry (dodam, że cyfry były niekompletne) i jakieś dziwne znaki. Po przekręceniu stacyjki wszystko znika i już tak cały czas. To samo się dzieje jak rozłączę aku i po podłączeniu są znowu cyfry i po naciśnięciu przycisku też wszystko znika.
Panowie pomóżcie mi z tym problemem. Czekam na jakieś pomysły

Zrob zdiecie

też zmieniałem na komputer ale z silnikiem 2.4 i mogę powiedzieć że była kompletna instalacja ale nie pokazywał temperatury zewnętrznej i jeszcze czegos teraz już nie pamiętam a jak zobaczyłem chwilowe zużycie paliwa to byłem w szoku

Zrobiłem zdjęcie, ale ze względu na duży rozmiar dam link na stronkę.
Komputerek Oma A

Ja widze tam tryb sprawdzania wyswietlacza i chyba kilka digitow brakoje.Dlaczego tak robi pojecia niemam ale to jest nietypowe

bre kompa wytargales z auta z takim samym silnikiem jak twoj??

Nie, wyciągnąłem go z 3.0 24 V. Dodam że tam działał bez zarzutów.

Wczoraj miałem dziwne zjawisko. Jadąc na trasie nagle komputer zaczął działać. Pokazywał wszystko prócz temp, ale to mały problem (pewnie czujnik się zj.....). Po zgaszeniu silnika wszystko znikło i tak już jest do teraz.
Macie jakieś pomysły gdzie szukać usterki ?? Styki już przeczyściłem