| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-05-31 08:49:57 Witam.
Mam pytanie odnośnie zamiany zegarka na komputer w Omedze A, a dokładnie w 2.6. Czy wiązka kabli jest już pociągnięta ?? Czy wystarczy kupić sam komputerek i przełącznik, czy coś jeszcze trzeba przerabiać. Czekam na podpowiedzi. Kołodko |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-05-31 10:05:14 Zobacz czy pod zegarkiem, w wiązce kabli, jest zaizolowana podłużna wtyczka koloru żółtego, możesz jej na pierwszy rzut oka nie zauważyć, bo może być dobrze zamaskowana izolacją orginalną! Ja u siebie na początku jej nie zauważyłem i myślałem że nie mam podłączenia, ale zobaczyłem zgrubienie na wiązce kabli, i po odizolowaniu, okazało się że jest wtyczka do komputera! Sprawdź, jeśli masz ją, to wystarczy tylko kupić komputer i przyciski do niego i będzie chulać! Jeśli nie masz tej wtyczki, to już jest znacznie większy problem!!! |
Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-05-31 10:11:47 Dzięki za info, ale jeżeli mam kostkę ( zakładamy ), to jak zamocować przełącznik (kable). |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-05-31 11:08:46 Jeśłi masz wtyczkę do komputera, to masz także pociągnięte kable do przełączników! Musisz rozebrać plastiki na tunelu środkowym i znależć kabel z wtyczką do przełączników! A przełączniki powinny być zamontowane na klapce, pod rączką dźwigni hamulca ręcznego (taka prostokątna)! |
Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-06-10 16:06:28 Wymieniłem dzisiaj komputer ze swojej 3.0 do 2.6 gdzie był analog. Była żółta wtyczka i centralka pod podłokietnikiem. Podłączyłem wszystko i teraz pokazał się problem.
Po podłączeniu na komputerku pokazały się cyfry (dodam, że cyfry były niekompletne) i jakieś dziwne znaki. Po przekręceniu stacyjki wszystko znika i już tak cały czas. To samo się dzieje jak rozłączę aku i po podłączeniu są znowu cyfry i po naciśnięciu przycisku też wszystko znika. Panowie pomóżcie mi z tym problemem. Czekam na jakieś pomysły |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-06-10 18:37:09 Zrob zdiecie |
danp omega b kombi polkowice | 2006-06-10 22:38:02 też zmieniałem na komputer ale z silnikiem 2.4 i mogę powiedzieć że była kompletna instalacja ale nie pokazywał temperatury zewnętrznej i jeszcze czegos teraz już nie pamiętam a jak zobaczyłem chwilowe zużycie paliwa to byłem w szoku |
Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-06-11 11:44:36 Zrobiłem zdjęcie, ale ze względu na duży rozmiar dam link na stronkę.
Komputerek Oma A |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-06-11 12:45:04 Ja widze tam tryb sprawdzania wyswietlacza i chyba kilka digitow brakoje.Dlaczego tak robi pojecia niemam ale to jest nietypowe |
disel Gliwice | 2006-06-11 21:08:08 bre kompa wytargales z auta z takim samym silnikiem jak twoj??
|
Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-06-12 08:58:36 Nie, wyciągnąłem go z 3.0 24 V. Dodam że tam działał bez zarzutów. |
Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-06-16 08:49:04 Wczoraj miałem dziwne zjawisko. Jadąc na trasie nagle komputer zaczął działać. Pokazywał wszystko prócz temp, ale to mały problem (pewnie czujnik się zj.....). Po zgaszeniu silnika wszystko znikło i tak już jest do teraz.
Macie jakieś pomysły gdzie szukać usterki ?? Styki już przeczyściłem |