witam mam pytanko jak dlugo wam chodzi wiatrak wentylatora chlodnicy jak juz ise zalaczy??
trwa to ok min dluzej czy bardzo szybko sie wylącza??pozdrawiam
Janek-S Sympatyk FEFK W163 ML430, Suzuki ... z okolicy Brodnicy
Zależy jaka temperatura jest na zewnątrz, czy jedę na trasie, czy stoję w korku. U mnie w taką pogodę jak jest teraz (słońce ok 22 st) w mieście jak stoję na światłach to z jakąś minutę, góra półtora i się wyłącza. A w trasie to mało kiedy się uruchomi.
no wlasnie nie wiem co jest w miescie jak stoje w korku dajmy na to 25stopni
to miesza i miesza strasznie dlugo nie wiem co moze byc na trasie to w pewnym momecie nie moglem go slchlodzic jechalem se tak 1.50 i mialem wskazowke non stop po srodku pomiedzy r ,a, m i wentylator chodzil i chodzil.czy ktos moze zna sposob aby sprawdzic czy silniczek dysponuje swoja moca nadmuchu czy cos takiego?
boje sie ze kiedys to nie bede mogl go schlodzic
??
Janek-S Sympatyk FEFK W163 ML430, Suzuki ... z okolicy Brodnicy
Kumpel kiedyś jak robił silnik w R19 zdjął chłodnicę i przepłukał ją wodą. Wyleciało chyba z kilogram szlamu. Może to jest przyczyną. Albo czujnik temp, co załącza fan-a coś krzaczy i temu tak długo wiatrak chodzi.
wlasnie mysle o przeplukaniu go woda to jest chlodnicy ale zastanawiam sie przeciez jak wymienialem plyn w zeszlym roku
to odkrecilem zaworek w chlodnicy na dole i szlam nie wylecial czy on tak dobez tam siedzi czy jak?
nie wiem co mam robic rozkercac to wszystko to troche roboty jest