Chłodzenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanko jak dlugo wam chodzi wiatrak wentylatora chlodnicy jak juz ise zalaczy??
trwa to ok min dluzej czy bardzo szybko sie wylącza??pozdrawiam

Zależy jaka temperatura jest na zewnątrz, czy jedę na trasie, czy stoję w korku. U mnie w taką pogodę jak jest teraz (słońce ok 22 st) w mieście jak stoję na światłach to z jakąś minutę, góra półtora i się wyłącza. A w trasie to mało kiedy się uruchomi.

Mam 1,4.

no wlasnie nie wiem co jest w miescie jak stoje w korku dajmy na to 25stopni
to miesza i miesza strasznie dlugo nie wiem co moze byc na trasie to w pewnym momecie nie moglem go slchlodzic jechalem se tak 1.50 i mialem wskazowke non stop po srodku pomiedzy r ,a, m i wentylator chodzil i chodzil.czy ktos moze zna sposob aby sprawdzic czy silniczek dysponuje swoja moca nadmuchu czy cos takiego?
boje sie ze kiedys to nie bede mogl go schlodzic
??

Kumpel kiedyś jak robił silnik w R19 zdjął chłodnicę i przepłukał ją wodą. Wyleciało chyba z kilogram szlamu. Może to jest przyczyną. Albo czujnik temp, co załącza fan-a coś krzaczy i temu tak długo wiatrak chodzi.

wlasnie mysle o przeplukaniu go woda to jest chlodnicy ale zastanawiam sie przeciez jak wymienialem plyn w zeszlym roku
to odkrecilem zaworek w chlodnicy na dole i szlam nie wylecial czy on tak dobez tam siedzi czy jak?
nie wiem co mam robic rozkercac to wszystko to troche roboty jest