Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-02-20 10:52:02 po 1. jak spręzyna to nie kupuj jednej tylko komplet- wymiana jednej jest dosc niebezpieczna (wbrew pozorom).
po 2 mi tez cos z tylu stuka, tylko to chyba nie jest zawieszenie - problem pojawia sie glownie przy przegrzaniu hamulcow (i szybko sie tylne grzeja), dzis lub jutro jade do mechaniora to w swoim temacie napisze co i jak u mnie... po 3 dzwignij sobie samochod na lewarku zdejmij kola i sprezyny mozesz jako tako namacalnie "obaczyc", mlotkiem klupnac, moze cos sie przemiesci/zarzęźi/cokolwiek to zlokalizujesz usterke sprezyny - jesli to nie to to moze lozysko kol, hmm mechanik raczej latwo namierzy zrodlo stukow z tylu... |
3mek gdańsk | 2006-02-22 09:04:37 Juz wiem co to - sprężyna tak się złamała, że średnica dolnej końcówka była juz tak duża, że sprężyna spadała poniżej tego placka/talerza/siodła i wtedy wydobywał się taki tajemniczy odgłos. Na szczeście, bo spręzyny na allegro po około 65-70. Może ktoś się bardziej zna i któreś poleci? |
poorleno Espero Bydgoszcz | 2006-06-16 10:56:08 Mam to samo... Po kilku sekundach od zatrzymania coś głucho sutka ![]() |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2006-06-16 12:13:21 Szukajcie sprężyn produkcji polskiej z Lublina (producent na ulicy Mełegiewskiej). Z tego zakładu montowane są sprężyny w FSO. Mam takie założone już dość długo i jestem zadowolony. |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2006-06-16 12:15:33 Może TU |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2006-06-16 12:16:51 Może TU |