Wałkowany temat regulacji sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Autko 95r. Śledziłem ten temat dość długo. Dzięki Wam udało mi się znaleźć śrubę do regulacji. Wyregulowałem, sprzęgło niżej bierze, ale... Po kilku dniach pedał znowu jest wyżej. Nie mam pojęcia dlaczego??? Liczę na Waszą fachowość i pomoc w tym temacie

[ wiadomość edytowana przez: JacekWoj dnia 2005-09-17 11:00:20 ]

może dźwignia na skrzyni biegów nie ma dokręconej śróby i przeskoczyła o ząbek? banalne ale ostatnio był długi temat a okazało sie że tu tkwił problem.

Cytat:
2005-09-17 11:12:54, Kleszczak pisze:
może dźwignia na skrzyni biegów nie ma dokręconej śróby i przeskoczyła o ząbek? banalne ale ostatnio był długi temat a okazało sie że tu tkwił problem.

No tego nie wziąłem pod uwagę. Nie wiesz jaka tam tkwi śrubka i na jaki kluczyk??? Jestem na tych stronkach od niedawna i pewnie całego forum jescze nie przeczytałem

koniec linki jest przymocowany do dźwigni na skrzyni. Widać tą dźwignie jak podniesiesz maske w aucie i popatrzysz na skrzynie. jak ktoś w aucie wciśnie pedał sprzęgła to ta dźwignia sie poruszy. Na niej jest śróbka 13, zobacz czy nie jest luźna.

Cytat:
2005-09-17 11:23:43, Kleszczak pisze:
koniec linki jest przymocowany do dźwigni na skrzyni. Widać tą dźwignie jak podniesiesz maske w aucie i popatrzysz na skrzynie. jak ktoś w aucie wciśnie pedał sprzęgła to ta dźwignia sie poruszy. Na niej jest śróbka 13, zobacz czy nie jest luźna.

Sprawdzałem i tam jest wszystko OK, to chyba jakaś inna przyczyna

To ja się mogę zamienić, bo u mnie za nisko bierze

Muszę też coś z tym wykminić, bo czasem na światłach prawie przebijam podłogę żeby mu odbroty nie leciały.

Cytat:
2005-09-18 12:32:55, Wojo pisze:
To ja się mogę zamienić, bo u mnie za nisko bierze Muszę też coś z tym wykminić, bo czasem na światłach prawie przebijam podłogę żeby mu odbroty nie leciały.

Widzisz, mnie już noga boli od tego podnoszenia wysokiego. Ale sposobu SKUTECZNEGO narazie nie znam

widełki na walku albo cos z łożyskiem oporowym

Cytat:
2005-09-19 17:26:02, Sinuspi pisze:
widełki na walku albo cos z łożyskiem oporowym

Szczerze mówiąc nie wiem o jakie widełki chodzi, a łożysko to chyba ma trochę inne objawy. Kiedyś miałem w innym autku problem. Może miejsce w które wkręca się ta śruba od regulacji ma luz????? Nie mam pojęcia

temat z przed roku widze ale moze ktoś przez ten czas wymyslił co tam się dzieje że sprzęgło bierze tuż przy podłodze, Ja wymienialem niedawno i tuż po wymianie brało wysoko, ja wiem.. w połowie. a teraz po 200km znów bierze przy podlodze.. pozatym znów pomalu zaczyna się dziać to co kiedyś.. potem padł docisk:/ takie wytarte kółko miał i połamane te 'promyczki' /. A i ja mam MKV co jak czytalem archiwum nic imbusem niewyreguluje...
nawet jak pojade do mechanika to nie bardzo wiem co mu powiedzieć bo wszystko niby dobrze chodzi, ale jednak denerwuje mnie to sprzęgło.