Jak teraz panowie z tymi samochodami i akcyza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
do kiedy mozna jeszcze sciagnac autko z niemiec 92 rocznik pasata bo z tego co wiem mają przepisy zmienić czy to prawda ??
dzieki

mialy sie zmienic od nastepnego miesiaca ale chyba sie nie zmienia. Umowe piszesz z tamtego roku , powiesz ze dopiero teraz przyjechales autem bo wczesniej pracowales za granica i nie bedziesz placil karty pojazdu.

Cytat:
do kiedy mozna jeszcze sciagnac autko z niemiec 92 rocznik pasata bo z tego co wiem mają przepisy zmienić czy to prawda ??

a co konkretnie miało się zmienić ??

cos slyszałem o "podatku ekologicznym" zamiast akcyzy .. podobno ma byc wysoki i to bardzo!! a na auta do 6 lat niższy... gdzieś był artykuł...

Cytat:
cos slyszałem o "podatku ekologicznym" zamiast akcyzy .. podobno ma byc wysoki i to bardzo!! a na auta do 6 lat niższy...

to niestety nie wiem

To barany głupie tylko utrudniają nam zycie

ma byc jakis podatek od starszych aut , podatek na tyle ma byc wysoki ze nie oplaci sie sprowadzac starszych aut niz 10 lat, cos w radiu ostatnio mowili ze nawet na czesci sie nie bedzie oplacilo przywozic wiec nie wiem czy to na granicy chca ta oplate pobierac czy jak ? Chory kraj i tyle...

tu coś pisze..
http://www.samar.pl/index.html?__lang=pl&__action=sec,4&new=10213

tu coś pisze..
http://www.samar.pl/index.html?__lang=pl&__action=sec,4&new=10213

Ja chyba będe się ubiegał o zwrot tych 500 zł za karte pojazdu, niech oddadzą anie robią tylko przekręty, i zarabiają na nas

czyli nalezy przywiezc autko z niemiec jako van do przewozenia towarow. Wpieprzyc kratke na sztuke oddzielajaca przegrode kierowcy od tylu , wyciagnac siedzenia i jechac na przeglad. Zarejestrowac pierwszy raz w polsce pojezdzic chwile i zdjec kratke zrobic przeglad i przerejestrowac np na kogos z rodziny, brata jako auto osobowe ? ?

Cytat:
2006-06-18 21:25:10, pinox pisze:
Ja chyba będe się ubiegał o zwrot tych 500 zł za karte pojazdu, niech oddadzą anie robią tylko przekręty, i zarabiają na nas

trzeba dochodzić drogą sądową, duzo osób wysyłało listy do prezydentów miast, starostw itd i pokazywali jakie odmowy dostali