| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-03-09 16:02:19 boszeee ale litania
bede strzelał jesli ma dobry "okres" i hamulec lepiej działa to jak jest zle hamulec tez zle działa wiec moze cos z serwem np przepuszcza powietrze i jest zła mieszanaka paliwo/powietrze Podobnie miałem w poldku tyle ze na gazniku wiec napisalem ze troche strzelam z tym serwem |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-03-09 22:05:10 spróbuj przyspieszyć zapłon |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-03-09 22:37:49 Przewód podciśnienia kolektor ssący - serwo. |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-03-10 07:53:44 A masz klapkę przeciw strzałową ?Filtr powietrza wymieniony? [ wiadomość edytowana przez: rysiu1 dnia 2007-03-10 07:54:46 ] |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-03-10 11:51:57 Hm, nie przyszlo mi do glowy, ze to moze byc cos z podciśnieniem serwa. Czyli powinienem sproboac odkrecic ten przewod i obejrzec, czy nie ma gdzies jakich nieszczelnosci?
Robert_S: Moge sprobowac taka operacje, tyle, ze on jest juz troche kopnięty na zaplonie do przodu. Ale ok - sprobuje troszeczke pokrecic nim i zobacze na wolnych przy pociagnieciu za linke - co sie bedzie dzialo (bo to jest w miare wyczuwalne, gdy sie pociagnie za linke to od razu widac, czy momentalnie sie wkreca na obroty, czy jest takie malutkie "zadławienie" na poczatku - jesli jest, to wlasnie jest zle )
rysiu1: Ad.a) Nie mam - nie strzela mi na gazie (strzelil chyba ze dwa razy, ale to bylo 1 m-c po zakupie, jakies prawie 3 lata temu, bo mial za uboga mieszanke, troche go podkrecilem na zaworku od LPG i ani raz nie strzelil). Ad.b) Filtr jest OK, nawet go ostatnio ogladalem
|
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-03-16 09:57:01 A jakie jest prawdopodobieństwo, ze to moze byc np. nieprawidlowe wskazanie (sygnał) z czujnika tempreratury cieczy? Co zaobserwowalem wczoraj => jechalem przez miasto i w momencie, gdy juz chwycil troche temperatury - lekko ponad połowe, to wtedy zaczal pieknie isc. Pozniej, gdy (jak przypuszczam) otworzyl sie termostacik - i temperatura poleciala w dol, zaczal jezdzic "normalnie"
A tak w ogole... (sorry, moze to glupie, ale raz na zawsze rozwiac watpliwosci) czy czujnik dla deski i dal kompa, to to samo urządzenie (fizycznie) i do niego sa podlaczone tylko dwa kabelkie (deska i komp), czy tez moze sa dwa czujniki? (chlodnica i silnik) ?
|
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-03-16 10:48:52 Są 2 różne czujniki.Dla deski to tami mały pipek z jednym kabelkiem.Dla kompa czujnik przy termostacie. |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-03-16 10:58:48 Dzieki! |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-03-16 13:36:36 Mihty mam to samo.
Na pb super, a na gazie raz beznadziejnie, raz ok
Pedał w podłogę i stoję w miejscu |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-03-16 14:55:45
Tak, skad ja to znam
Przynajmiej sie czuje sie osamotniony |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-03-16 16:20:38 Odnajdź sekret mnicha, przyjadę w maju do Krakowa z browarami
Jadzwin będzie stroił |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-03-17 10:49:21
Sekret mnicha? To jakiś synonim dla leku tudzież zwanego GENTOS ?
(sorry, nie moglem sie powstrzymac)
A tak serio, to podjechalem wczoraj do ASO Akropol, gdy wracalem z pracy (juz jechalem do domu, ale w pewnej chwili nawrócilem i pojechalem wlasnie w druga strone do miasta gdzie wstapilem do ASO), pogadalem z gosciem (pewnie Krakowiacy go znają ... taki koleś koło 50tki, w okularach czasami chodzi) ... poogladal poogladal, pojecjalismy nawet na próbe, wsial za kołko - ja z prawej strony, depnal go kilka razy na prostej i mowi" Wie pan, to rzeczywiscie chodzi za slabo jak na dwa litry , ja sam ialem Espero" No wiec mi kamiec z serca spadl, bo myslalem, ze to ja szukam juz dziury w calym. Wrocilem do ASO, podnieslismy maske i mu opowiadalem co wymienilem ... mowie mu o calym ukladzie zaplonowym itp ... a z boku stal jakis dziadek i palił papierosa, tez przyjechal Esperakiem, tak sluchal, sluchal i gdy mowilismy o kopułce zaplonowej, to ten gosc z ASO pyta czy w srodku wymienialem tą cawke Halla. Ja na to ze nie - ze tylko tą normalna przykreconą do karoserii przy aku z boku. Na to tamten dziadek z fajką, ze on tez tak mial i ze to winna byla wlasnie ta Hallowa cewka - co gosc z ASO grzecznie mi potwierdzil. Powiedzial, bym to sprobowal wymienic, pozegnal sie grzecznie i nie wzial ani grosza. (kurcze, odnosze wrazenie, ze w tym Akropolu moze nie są aż tacy źli ... ) Tak wiec w pon. uderzam do Polmozbytu po ceweczke
Ciag dalszy nastapi |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-03-17 16:35:10 Ja mam nową cewkę i też to samo.
Ale wieczorem przyśpieszę zapłon... Fakt cofałem go... A winiłem ustawienie zwężki po ponownym włożeniu... Ahh te Espero |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-03-19 00:45:17 Przyśpiesz zapłon... Mi teraz wieczorem szedł rewelacyjnie... JAK NIGDY TAK DOBRZE NA GAZIE.
Pb mam odpięte przez wyciek, więc po odpaleniu trochę się chrzani, ale potem rewelacja... |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2007-03-20 11:34:03 Cewka zakupiona. Gdy tylko znajde chwile na wymiane (choć pewnie pojade z tym do elektryka, bo gosc jest tani a robi dobrze ) ... wtedy zobacze czy sa jakies efekty.
Gdy kupowalem to w sklepie Polmozbytu, to powiedzialem do goscia, ze potrzebuje to takie co siedzi w srodku kopułki. On otworzyl ksiazke i zapytal czy chodzi mi o cewke, czy o elektroniczny regulator. Z dwojga zlego wybralem cewke, to to chyba to - poza tym gosc powiedzial, ze tamtego wlasciwie nie sprzedaja wcale bo to sie bardzo rzadko psuje i wymienia. Poza tym ... cos okolo 250zł tamto kosztuje. A ceweczka 25
No zobaczymy, zobaczymy ... |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-03-20 18:30:07
do ilu stopni go przyspieszasz?? cz raczej na oko?? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-03-27 00:10:07 Na oko.
Na pewno nie jest gorzej... Tylko jak się muli, to tak samo. Natomiast jak złapie ciąg... To z moją jazdą po zakrętach gubię dużo lepsze auta |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-03-27 00:13:06 A może nam padła membrana ? |