Chłopaki pomóżcie... podpora wału i komunikat ..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam bete z 88r 750 5.0 itd.. problem polega w tym że jak gwałtownie dodam lekko gazu ,albo puszcze słychać gdzieś pukanie,tak jakby gdzieś miał luz??kumpel mi mówił że to może być jakaś podpora wału...może ktoś miał już takie podobne objawy,chętnie poczytam.Drugi problem to że po 10 minutach jazdy,zawsze wyskakuje mi komunikat nivearegulung(przeciążona tylna oś )chodz jadę bez obciążenia .Resetowanie kompa nic nie pomogło ,dalej to samo..może to od sprężyn zależy i już mam je do wymiany bo tył lekko już siedzi.,nie wiem gdzie szukać przyczyn,nie znam za bardzo tego autka i za kazdą podpowiedz będę wdzięczny!Pozdrówka!!

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-06-18 18:07:23 ]

Cytat:
2006-06-18 13:23:16, robertv12 pisze:
Mam bete z 88r 750 5.0 itd.. problem polega w tym że jak gwałtownie dodam lekko gazu ,albo puszcze słychać gdzieś pukanie,tak jakby gdzieś miał luz??kumpel mi mówił że to może być jakaś podpora wału...może ktoś miał już takie podobne objawy,chętnie poczytam.Drugi problem to że po 10 minutach jazdy,zawsze wyskakuje mi komunikat nivearegulung(przeciążona tylna oś )chodz jadę bez obciążenia .Resetowanie kompa nic nie pomogło ,dalej to samo..może to od sprężyn zależy i już mam je do wymiany bo tył lekko już siedzi.,nie wiem gdzie szukać przyczyn,nie znam za bardzo tego autka i za kazdą podpowiedz będę wdzięczny!Pozdrówka!! [ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-06-18 18:07:23 ]

jezeli podczas gwałtownego przyspieszania np ze startu coś Ci puka stuka to raczej napewno podpora wału.
A co do komunikatu to wnioskuje że masz samopoziomujące się zawieszenie, jeżeli tak, to jedź posprawdzac na stacji stan np amortyzatorów. jezeli to się okaze że to one to masz kosztowny problem na głowie. pzdr

..właśnie chodzi o to że podczas gwałtownego przyspieszania z miejsca nic nie puka tylko wtedy jak np.jadę 60 i puszczam raptownie gaz to słychać puk ,dodam gazu i znowu puk ..może to krzyżaki???

Mogą to być tuleje tylnej belki.

to zawieszenie stuka, jedź na stacje diagnostyczną i wszystko wyjdzie!!!!!!!

Cytat:
2006-06-19 18:37:14, robertv12 pisze:
..właśnie chodzi o to że podczas gwałtownego przyspieszania z miejsca nic nie puka tylko wtedy jak np.jadę 60 i puszczam raptownie gaz to słychać puk ,dodam gazu i znowu puk ..może to krzyżaki???

moga to być luzy na półosiach, może to byc luz na wale. Łatwo to sprawdzić, wjedź na kanał i sprawdx to rękoma, pokrec wałem, tak samo półosiami i bedziesz wiedział. Jezeli chocby niewielki luz jest to napewno od tego. pzdr

Wielkie dzięki za podpowiedzi!!!!-pozdrawiam!