Skrzynia biegow problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej mam taki problem w moim m-powerze po krotce opisze.
Po wymianie łozyska oporowego i włozeniu silnika na skrzynie, wystepuja niezle wibracje na skrzyni, lewarek raz lata przod tyl a raz nie.
Niewiadomo czemu nieraz wszytko cacy jedzie a nieraz szarpie niezle samochodem.Poduszki sa ok, wymienilem na nowe
, zabieraki przeguby wszytko nowe, zawieszenie silnika tez na nowych czesciach.
Nieraz slychac piszczenie lekkie dyferu przy ruszaniu.

Zdaje mi sie ze dyfer szwankuje ale czy tak jest niemam pojecia.
Czy to czysty zbieg okolicznosci ze padla skrzynia po wymianie tego lozyska???
Jakie wy macie pomysly. Bede wdzieczny za pomoc.

To piszczenie to raczej to lożysko niż "dyfer". Po wymianie poduch pod skrzynią ustawienia wrócily do poprzednich czy tak pi razy drzwi? Może być skrzynia za wysoko i uderzać o bude. Jeszcze pytanie: czy jak ruszasz to szarpie autem?

A czy twoj m-power to 126p bo jesli tak to sugeruje sprawdzenie regulacji mechanizmu wybierania biegow i ustawienia skrzyni w samochodzie. Jak wczesniej bylo OK a teraz nie jest to musiales popelnic jakis blad przy montazu.

Skrzynia nie jest za wysoko jeszcze mam nad gorna czesc skrzyni dana gume zeby nie walilo w razie czego.
Nawet bylem u 5turbo i tez rozlozyl rece, on skrzynie regulowal.
Przy ruszaniu nic nie trzesie.
To jest dziwne ze nieraz nic nie szarpie a nieraz szarpie jakby cos ewidentnie zle sie ukladalo, ale tylko co, silnik dobrze skrecony.

Dodam ze wczesniej mimo wymiany zabierakow i przegubow przy ruszaniu lecialo mi po zebach chyba na dyferze, a teraz nie

to jak masz wlozona gume miedzy skrzynie a bude to co sie dziwisz ze trzesie jak skrzynia jest usztywniona...patent stosowany przez 5turbo do usztywnienia silnika...

Cytat:
2006-06-22 09:10:45, 3zeR_MDS pisze:
to jak masz wlozona gume miedzy skrzynie a bude to co sie dziwisz ze trzesie jak skrzynia jest usztywniona...patent stosowany przez 5turbo do usztywnienia silnika...

Ale to mialo na celu wyeliminowanie czy to poduchy. Bo jakies takie mietkie

Cytat:
2006-06-22 10:18:05, 5Turbo pisze:
Ale to mialo na celu wyeliminowanie czy to poduchy. Bo jakies takie mietkie

mozna po polsku bo nie wiem ocb

Cytat:
2006-06-22 10:20:31, 3zeR_MDS pisze:
mozna po polsku bo nie wiem ocb

Co to fryzjer entalpie egzergie i inne takie mieszaja ze nie umiesz zrozumiec??

nie rob OT... entalpia mi miesza w mozgu

Guma pod skrzynia nic nie zmienila.
dalej sa wibracje przod tyl na lewarku a nieraz niema ich , jakby cos bylo luzne ale co