Czy taki zestaw jest dobry?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
chciałbym prosić o pomoc w doborze zestawu audio do auta. Zacząłem od zakupu wzmacniacza czterokanałowego Blaupunkt GTA 470. Teraz chciałbym zakupić radio Pioneer DEH-30MP (czy będzie pasowało do tego wzmacniacza) oraz głośniki na przednie drzwi i tweetery na przednie słupki. Jeżeli będzie mnie stać, to planuje zakupić skrzynkę z głośnikiem niskotonowym (do 600 zł). Czy to będzie razem dobrze grało? Planuje przeznaczyć maksymalnie 1500 zł. na zakup wszystkiego.
Słucham przeważnie muzyki typu: Brooklin Bounce, Benny Benassi, Atb, Dj Tiesto itp.
Mam gorącą prośbę o Waszą pomoc w doborze najlepszego zestawu w tej cenie dla osiągnięcia najlepszych rezultatów podczas słuchania tego typu muzyki. Wiem, że za te pieniądze to marzenie, ale…
Pozdrawiam wszystkich car audio maniaków
PS. Jeżeli pomyliłem się w używanej terminologii, to przepraszam.

Radio bedzie pasowało bez problemu Co do kłosniczków to z tego co wymieniłes to sama łupanka z dosyc konkretnym basem wiec zdecydowanie Powerbass Tylko jaka kwote chcesz przeznaczyc na te głosniki?? Wstępnie patrzac na cała kwote jaka chcesz przeznaczyc na sprzet bym proponował Powerbass CK6 + dobre wytłumienie drzwi przednich Pod tym wzmacniaczem całkiem dobrze zagraja

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-05-17 13:23:32 ]

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź
Przymierzałem się do kupna głośników PowerBass PB-BK6 Black za 279 PLN. Natomiast te, o których wspomniałeś: PowerBass PB-CK6 Chrome są o 100 PLN droższe (379 PLN). I tutaj mam dylemat czy warto dokładać 100 PLN do Chrome, czy efekt będzie dużo lepszy od Black? A co do radyjka - czy to jest dobry wybór? Czy może kupić w podobnej cenie jakąś alpine lub clariona, a może jvc? Chciałbym, aby było wyjście na ten właśnie wzmacniacz. 2 kanały by szły na przód, a 3 i 4 zmostkowany na skrzynkę. Apropos skrzynki to przymierzałem się do zakupu subwoofera Pioneer TS-W306C w skrzyni z bass reflexem za 469 PLN http://www.cca.net.pl/promocja.php?promocja=5 . Co ty na to?
Całość chciałbym wrzucić do Seata Toledo.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: junji dnia 2006-05-17 16:24:32 ]

Co do głośników to uwarzam że się opłaca dołożyć 100 i kupic chrome. Przy kwocie jaką podałeś nie powinno być z tym problemu. Są one lepiej wykonane. Sam takie kupiłem ale jeszcze nie instalowałem..brak czasu Nie ma co oszczędzać na głośniczkach bo to one przecież graja
Co do radia to ja wolałbym jakiegos clariona albo alpine. W tej cenie kupisz cos fajnego
takie jest moje zdanie...ale niech się wypowiedzą specjaliści

A jakiego clariona lub alpine proponujecie w zastępstwie tego Pioneera w cenie ok. 600 zł.? Oczywiście dla poniższego rodzaju muzyki. No i dobrze gdybym mógł podłączyć przez wzmacaniacz dwa kanały na przód + skrzynka do tyłu. No i żeby nie było dużo errorów na mp3.
Wiem, wiem, allleeeeeeee...

Pozdrawiam

Cześć

Z radyjek do 600zł proponowałbym JVCa - kolega ma i bardzo sobie chwali, albo Clariona.
Osobiście Clariona nie słyszałem więc kierowałbym się na JVCa.

Ja kiedy mi się uda najszybciej kasę nazbierać to właśnie kupię sobie tego Clariona, bo podobno nieźle gra i jak na swoją cene to myślę, że z nowych nie znajdiesz nic lepszego. Ja jestem za tym Clarionem.

Subwoofer pioneer odradzam Ten clarion jest bardzo sympatyczny i mysle ze lepiej zagra niz pioneer Subwoofer jaki bym polecał to Powerbass Zgra sie bardzo fajnie brzmieniowo z przodem co jest wazne jedyny kłopot to moze byc taki ze wzmacniacz moze go słabo napedzac bo jednak jest troche slaby ale do spokojnego słuchania napewno wystarczy

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
Jak to jest z tymi clarionami? Przykładowo model DXZ558RMP w cenniku firmowym chcą go za 1199 PLN, a na allegro tutaj za 599 PLN. Nie ma w tym lipy? Macie jakieś pewne źródło, żeby zassać takie radyjko?

[ wiadomość edytowana przez: junji dnia 2006-05-18 20:36:25 ]

A jaki zestaw kabli byście polecili dla wymienionego sprzętu w miarę przyzwoitej cenie?

Cytat:
2006-05-23 21:06:08, junji pisze:
A jaki zestaw kabli byście polecili dla wymienionego sprzętu w miarę przyzwoitej cenie?

Mysle ze podstawowy zestaw przewodow Dietz, DLS - 16mm^2 wystarczy poniewaz nie jest to mocny wzmacniacz nalezało by dokupic tylko lepsze chinche na przednią sekcje bo te w zestawach sa raczej ta najtansza seria i ona jest dobra do podstawowych subwooferow, ale jezeli juz w gre wchodzi sysyem przedni w miare dobry to juz lepiej kupic dodatkowo jeszcze dobre przewody sygnałowe

A co sądzisz o tych KABLACH

widze ze jakies nowe power Bassy wyszly: PB <<<<<<<

wiadomo jak graja:>

Mam pytanie do kolegi od FIACIORA Proponowałeś mi subwoofer z głośnikiem 25 cm PB. Natomiast jeden gość powiedział że do toledo to za mało i zaproponował 30 cm. Co ty na to, zważywszy że ten blaupunkt - jak mówiłeś może być trochę za słaby
PS. Bardzo lubię duże fiaty

Cytat:
2006-05-24 16:29:23, miki87 pisze:
widze ze jakies nowe power Bassy wyszly: PB <<<<<<< wiadomo jak graja:>

zwracajac uwage na 2 rzeczy...

1)."moc RMS/Max.: 70/210 W " <--niezła róznica
2).efektywność (1W/1m): 90 dB <--dosc niska skutecznosc jak na dzisiejsze standardy(91dB to minimum )

a dodajac do tego cene "Cena: 349 zł"

to mam nadzieje ze te tweetery i zwrotnice są jakies niebotycznie swietne bo beda ludzie bluzgac

Cytat:
2006-05-25 21:07:03, arsen pisze:
zwracajac uwage na 2 rzeczy... 1)."moc RMS/Max.: 70/210 W " <--niezła róznica 2).efektywność (1W/1m): 90 dB <--dosc niska skutecznosc jak na dzisiejsze standardy(91dB to minimum ) a dodajac do tego cene "Cena: 349 zł" to mam nadzieje ze te tweetery i zwrotnice są jakies niebotycznie swietne bo beda ludzie bluzgac

dokladnie.. ja juz sie gubie w tych calych mocach........ dla mnie to jedna wielka sciema....

a moglibyscie mi powiedziec czy radia z animacjami sa dobre... szczerze mowiac waham sie miedzy takimi modelami:

1. http://www.allegro.pl/item111439735_pioneer_deh_p6400r_6400_6400r_animacje_komplet_.html

2. http://www.allegro.pl/item109484925_nowosc_deh_4800_fv_gwar_przes14zl_pilot_grati.html

3. http://www.allegro.pl/item111024794_jvc_kd_g611_cd_mp3_rds_4x50w_mp3_gwar24m_hit_.html

4.

http://www.allegro.pl/item110859329_piekny_pioneer_6400_krakow.html

Co byscie wybrali z tego.. ? Czy to prawda (tak mi w sklepie powiedzieli) ze za 100zl glosniki Boschmanna beda grały super ? Jestem kompletnym laikiem i niewiem czy niechca mnie zrobic na kase tylko....

[ wiadomość edytowana przez: Liz4 dnia 2006-06-21 17:34:45 ]

[ wiadomość edytowana przez: Liz4 dnia 2006-06-21 17:35:08 ]