MotoNews.pl

Kierunkowskazy - przelacznik zespolony?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
otoz dzisiaj jadac i chcac wlaczyc kierunek uslyszalem jakby bzyczenie i kierunek sie nie wlaczyl, wiec zjechalem na pobocze.
sprawa wyglada nastepujaco:
- lewy kierunek - po wlaczeniu kontrolka nie dziala, lecz kierunek z zewnatrz dziala.
- prawy kierunek - tu gorzej, slychac bzyczenie, jakby jakies zwarcie sie zrobilo, kontrolka sie ledwo żarzy, kierunek z zewntarz nie dziala.
dodam ze postojowki juz na tym przelaczniki nie dzialaly. byly zalaczone nonstop poprzez kabelek w skrzynce bezpiecznikow.
czy da sie to jakos naprawic? czy czeka mnie kolejny wydatek? chyba zbankrutuje przez to auto

Koledze turlis proponuję WYSZUKIWARKĘ, a moderatorom zamknięcie wątku.

Temat wałkowany kilkanaście razy, jeśli nie kilkadziesiąt!!!

wiec chyba nie umiejetnie szukalem bo nie znalazlem nic co dotyczyloby mojego problemu.

Twój problem to przełącznik zespolony, a ten omawiany był nie raz (znalazłem conajmniej 60 wątków, w poradach i FAQ też jest temat). Oczywiście nie zawsze znajdziesz gotowe rozwiązanie na konkretny przypadek, ale możesz co nieco wywnioskować sam, lub przynajmniej ...jeśli nie udało Ci się to pomogę:
1.Musisz rozebrać przełącznik i sprawdzić co się stało dokładnie
2.Jak zlokalizujesz usterkę (będzie widoczna raczej) - podejmiesz decyzję czy da się to naprawić.
3.Można kupić np zespolony z inną wadą (np wycieraczki) i podmienić odpowiednie części.
4.Za 100-150 pln możesz kupić sprawny zespolony.
Gdybyś miał kłopoty-pisz śmiało, w miarę możliwości pomogę.