[126] Wloty powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam malowanie autka sie zbliża wielkimi krokami i lakiernik kazał mi skolowac dwa wloty powietrza.
Maja to byc wloty takie jak auta wrc maja na dachu.
u mnei beda one po bokach auta podawaly powietrze do silnika.
Czy ktos zna adres z www gdzie jest projket takich wlotów np z blachy - ale nie maxxa bo tam jest ragicznie.
ew czy ktos wie gdzie takie cos kupic w normalnej cenie - sklpe na tuning.pl odpada za duze i ta cena.

[ wiadomość edytowana przez: Peyo125 dnia 2006-06-28 09:32:37 ]

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11094893

te male pod spodem chyba by Ci pasowaly. Ciekawe ile oni za nie chca...

kiedyś jak byłem jeszcze dzieckiem pamiętam że coponiektóre maluchy miały orginalnie takie plastikowe "wiatrołapy" tam w tym miejscu...a co do stron do znam tylko tą maxa...nie wiem gdzie to jeszcze może być....

wloty ktore maja wrc na dachu sluza do wentylacji kokpitu.. boczne wloty w maluchu maja podawac powietrze do wiatraka ktory sam tworzy podcisnienie wiec beda zdecydowanie mialy za maly przeplyw.. chyba ze bardzo chcesz miec problemy z przegrzewaniem sie silnika...

No wielkei dzieki kosa napisałem do goscia.
aha jak ustawic zeby przychodzily e-maile ze ejst odpowiedź .
A co do przegrzewania - hmmm skoro beda one mialy odpowednią powierzhnie otworu i ukierunkowanie to powinno byc nawet lepiej.

no wlasnie chodzi o ta powierznie.... w tym wlocie o ktorym mowisz ona za duza nie jest....
chyba ze myslimy o innych wlotach ale w WRC sa mniej wiecej tego samego typu --> wlot

wiec tu jest ryzunke.
Chodzi o to ze jak juz zakupie te wloty - to beda one przerobione .
mama andzieje ze z rysunku zrozumiesz o co mi chodzilo.
duzo daje widok z góry - to wyjasnia o co m ichodzi.
Takze na postoju bedzie ok a w czasie szybkiej jazdy bedzie kierunkowało powietrze.
Dlatego szukam czegos taniego bo mi sie nei widzi paplać w drewnie - zrobic makiete a potem bawic sie zywica

a czemu w drewnie zrob model ze steropianu i obklej to kompozytem potem usuwasz styropian i masz kompozytowy wlot ;) najpierw obejrzyj opisy w internecie jak to zrobic

Wiec moze wloty na bokach daja efekt wizualny ale napewno pozytywnie nie wplywaja na prace silnika, odradzam kombinowanie z takimi zabawkami w tym miejscu, jak juz to sobie na dach zamontowac.. jak w WRC a po co silnik meczyc, tymbardziej ze zbliza sie wiosna, lato, cieplej sie zrobi, pozniej bedzie placz...

Ja myślę że pasoweły by odpowiednie wycięcie na masce to jast niezły efekt. A odpowiednio wyprofilowana blacha pod maską doprowadzi strugę powietrza do filtra. Moim zdaniem takie wystające wloty stawiają większy opór powietrza.

Cytat:
2003-03-08 11:33:35, schwepes pisze:
no wlasnie chodzi o ta powierznie.... w tym wlocie o ktorym mowisz ona za duza nie jest.... chyba ze myslimy o innych wlotach ale w WRC sa mniej wiecej tego samego typu --> wlot

Tak dla porzadku Impreza na zdjeciu to N-ka, np spoiler na to wskazuje. Dokladnie jest to samochod Stiga Blomqwista ktorym jechal w rajdzie Szwecji

Ale żeś trupa wykopał A ja już myślałem, że CZUCZU wrócił

No brawo, watku sprzed 3 lat to chyba jeszcze nikt nie odkopal

A swoja droga myslalem czy sobie takiego wlotu nie pacnac na dach W sumie dosc praktyczne? Co myslicie? Oczywiscie do 126p
Lapek

A czemu nie w taki upal na pewno ci troche pomoze