| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-06-20 11:23:34 Opisze jak ja to zrobiłem:
Na początek wybebeszyłem półeczkę, popielniczkę i obudowę lewarka zmiany biegów:
Potem, za pomoca gumówki przerobiłem wyjętą półeczkę na okulary wycinając dolną jej część. Chodziło o a) uzyskanie lekkiego przechylenia radia do góry oraz o maksymalne odsłonięcie głośnika. Radio dodatkowo jest przykręcone do półeczki dwiema śrubkami w miejscach oryginalnego mocowania.
Napięcie (+ i -) wziąłem z przejściówki do radia wykorzystując zasilanie odłączane po wyjęciu kluczyka (mogłem skorzystać z napięcia "permanentnego"):
I oto efekt:
Istniała opcja skorzystania z głośnika zewnętrznego (mam takowy od zestawu do tel komórkowego) ale okazała się niekonieczna. Dźwięk spod półki jest akceptowalny. Antena - zwykła magnesówka na dachu - nie ma o czym pisać Co prawda ten sposób nie spełnia warunku "demontowalności" ale po pierwsze - radia praktycznie nie widac z zewnątrz, po drugie wyrwanie radia "na szybko" jest niemożliwe - brak punktów zaczepienia dla wyrywającego, mocowanie do półki itp. Przy zastosowaniu anteny magnesowej nie widać, że w aucie jest radio. Dodatkowo można zastosować jakąć maskownicę np z uchwylem na okulary wg patentu bodajże Qbaj'a [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2006-06-20 11:35:16 ] |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-06-20 16:25:56 Tak to u mnie wygląda
uchwyt mikrofonu wylądował po prawej stronie konsoli tuż pod łączeniem konsoli z deską rozdzielczą (obok schowka) Tutaj sobie kliknij i przejdziesz do wątku, gdzie kilku klubowiczów wkleiło już swoje fotki. Znajdziesz też tam kilka porad i wskazówek. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-06-22 17:17:55 Ja mam luźno po prawej stronie.
Radio trzyma dywanik. Teraz zastosuję albo rzepy, albo wrzucę w półkę... Miejsca tam jest |