Bicie kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiec przy wiekszej predkosci jak musze hamowac szybciej to kierownica mi strasznie bije jak bym strzelal z karabinu - koła sa dokrecone, tarcze i klocki sa nowe - czego to wina moze byc? wczesniej tak nie mialem

jezeli dzieje sie to tylko przy ostrym chamowaniu z duzej predkosci to innej opcji jak bijace tarcze nie znam....

tarcze, tarcze i może niewyważone koła. Jak zmieniałeś tarzce, to możliwe, że nie weszły właściwie na piastę.

tak jak pisze surec, od siebie dodam że u mnie pomogło wyważenie kół, ważne też jest żeby zrobić to w zakładzie, w którym mają precyzyjną wyważarkę
pzdrwm

musisz miec problemy z tarczami, gdyby to byly nie wywazone kola odczowal bys bicie nie tylko przy chamowaniu

[ wiadomość edytowana przez: wupeer dnia 2006-06-16 10:17:38 ]

[ wiadomość edytowana przez: wupeer dnia 2006-06-16 10:18:14 ]

swożnie wahaczy do sprawdzenia

koła byly zmienione dawno i tak samo tarcze i klocki, a od niedawna te bicia przy hamowaniu samym - hm zobaczymy moze to wina kół bo ja tylko przelozylem je z zeszlego roq bez wywazania ale byly wywazane w tamtym roq - i napewno je zalozylem kazde na swoje miejsce

sprawdź czy nie poluzowały sie nakrętki, czy tarcze siedzą ciasno na piaście i czy nie grzeją Ci się koła.

opony byly troche cieple - ale mysle ze to normalne od jazdy w taki upal ale straszny halas robia taki szum ale to wina opon raczej

ja wymienilem tarcze i kolcki i jest ok. Wczesniej zrobilem to samo i dziwilo mnie to ze padly nowe tarcze brembo.....bo w miesiac je za zalatwilem (wjechlem na goracych hamucach w kaluze) teraz jest zestaw ate i wszystko ok

mnie to samo sie przydazylo.wczoraj wymienilem komplecik , czyli tarcze i klocki i mu minelo bicie.trzeba uwazac podczas jazdy na kaluze bo tarcze nie zawsze wytrzymuja wtrzas temperaturowy!!!

Witam
Skoro wymieniałeś tarcze to teraz przyszła pora na zawieszenie.Obejrzyj dobrze czy nie ma luzu na zwrotnicy ani wahaczu bo cosik mi się wydaje że to właśnie ta przyczyna.
Pozdrawiam