[ot] Przedstawiciel handlowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam mozliwosc zmiany pracy z mechanika na przedstawiciela handlowego jestem mlody i ambitny,ale czy to zastapi brak doswiadczenia na takim satnowisku?? moze ktos z Was pracuje/pracowal jako PH? doradzicie cos?

Zasada jest prosta musisz byc dobry i skuteczny w przekonaniu fi rm do siebie.
Ciezki kawałek chleba jeździsz po polsce i szukasz firm, negocjujesz itp - z racji czasu pomijając zarobki wolałbym mechanikiem by - pewny zawód a w branży sprzedawców jest b.cięzko.

Czlowieku mimo mojich sporych ambicji zawodowych to jako mechanikiem moglbym pracowac, ale jako przedstawiciel handlowy NIGDY!

praca jak praca , poprostu nie wszyscy się nadają...

znam takich, co nie narzekaja i maja pieniadze. ale znam tez takich, co "maja dosc tego syfu" i chca sie wyrwac przy pierwszej okazji.

Cytat:
2006-06-24 09:49:34, mmost pisze:
Czlowieku mimo mojich sporych ambicji zawodowych to jako mechanikiem moglbym pracowac, ale jako przedstawiciel handlowy NIGDY!

ta jakby Ci dali 1800 + premia na poczatek, nowy samochod ktorym mozesz sobie jezdzic za darmo , telefon z ktorego masz do wygadania na miesiac 500 zl i jeszcze od pyty piwa za darmo do wypicia(albo czegos innego w zaleznosci jaka firma) to bys powiedzial pierdziele wole isc do smaru....

w firmie w krtorej pracuje(alfa romeo/fiat) nieczego nie osiagne a ludzie ktorzy sa nademna doprowadzaja mnie do furii... zrazilem sie do zawodu mechanika(wymieniacza) i chce sprobowac czegos innego.NIezmiania to faktu ze kocham samochody i uwielbiam przy nich dlubac bo to moja pasja,ale chyba bardziej pasuje mi to jako hobby niz jako praca na caly etat. Chyba jednak zaryzykuje i troche pohandluje,moze spodaoba mi sie to...
pozdrawiam

A ja uważam że należy próbować, w jakimś stopniu praca ma być ciekawa i przynosić zadowolenie, niestety tak niejest aczykolwiek spróbować można prawda?