SZUM Z kier. wycieraczek centralnego zamka i zaplonu POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam uniden 520
zmienilem zasilanie z zapalniczki pod akumulator
zastosowalem filtr
i niestety nic nie dziala
radio jest zamontowane w toyota corolla
pomocy

Kolego,chętnie odpowiem na twoje pytania,ale proszę o ich sprecyzowanie .Co to znaczy ,,,nic nie działa?,,,
Kiedy występuje tem szum? Rozumiem,że zapłon zakłóca odbiór,ale reszta,kiedy i czym to się objawia?

szum pojawia sie w czasie skrecania kierownica od tylnej wycieraczki od centralnego zamka

Cytat:
2006-06-11 22:35:35, ArielM pisze:
mam uniden 520 zmienilem zasilanie z zapalniczki pod akumulator zastosowalem filtr i niestety nic nie dziala radio jest zamontowane w toyota corolla pomocy

Napisz jeszcze jaka antena? Miałem tak samo z hustlerem,teraz mam AT-1000 na stałe w dachu i zero zakłuceń. Dobra masa czyni cuda.

Kolego jak filtr przeciwzakłoceniowy nie pomaga to dajesz zasilanie bezpośrednio przewodem z akumulatora - ja też tak miałem i pomogło, zreszta wszystko jest na forum odnośnie zakłóceń
zakłócenia przy skręcaniu kołami biorą się od wspomagania kierownicy- bez paniki- 3-4 m przewodu (1mm kw. wystarczy) i 2 godz wolnego czasu i po zakłóceniach. Dodatkowo przy akumulatorze dajesz jakiś bezpiecznik np 2A na wypadek zwarcia
pozdro..
p.sdaj znać jaki efekt

Na klopoty VALERY, przy jego wbudowanym filtrze

Cytat:
2006-06-22 02:24:11, crafenberg pisze:
Kolego jak filtr przeciwzakłoceniowy nie pomaga to dajesz zasilanie bezpośrednio przewodem z akumulatora...

Kolega napisał, że już to zrobił i nie pomogło.

Valery to model Presidenta, sam ma takiego w prywatnym wozie i on niema problemu z zakluceniami przy wlaczonym ANL.