CHROM - Folia termokurczliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Zamówiłem sobie na Allegro folię termokurczliwą imitującą chrom (jest w drodze). Chcę sobie okleić ramkę u podstawy mieszka zmiany biegów. Czym należy ją ogrzewać, żeby ładnie dopasowała się do kształtu ramki? Czy ktoś z forumowiczów stosował już takie wynalazki i z jakim efektem?

Pozdrawiam gorąco!

pewnie najlepiej opalarką!! ale suszarka tez powinna pomoc tak sadze...

jak skończysz wrzuc foto jak wyszło.....ciekaw jestem wytrzymałości takiej folii

U siebie robiłem alu bez podgrzewania, i wyszły zakładki... jak widać kiepsko]kiepsko[/URL]...
Przy podgrzaniu folia robi się cieńsza i bardziej krucha.
sodax---Czy ten chrom jest jak lustro czy też taki matowy?

Suszarką sobie zrób bo jak nie masz wprawy do opalarki to może być lipa z folią.

Cytat:
2005-12-06 13:02:59, surec pisze:
U siebie robiłem alu bez podgrzewania, i wyszły zakładki... jak widać kiepsko]kiepsko[/URL]... Przy podgrzaniu folia robi się cieńsza i bardziej krucha. sodax---Czy ten chrom jest jak lustro czy też taki matowy?

Jak lustro, bo taką mam gałkę.

[ wiadomość edytowana przez: sodax dnia 2005-12-06 15:54:04 ]

Cytat:
2005-12-06 12:50:10, masterostry pisze:
jak skończysz wrzuc foto jak wyszło.....ciekaw jestem wytrzymałości takiej folii

Będą, będą ale nie prędko. Dopiero po zakończeniu całego projektu wnętrza. A pozostały jeszcze:

- folia o której piszę w tym wątku
- ringi na zegary (czekam aż zrobią w DIDO)
- podświetlenie klawiszy i pokręteł ogrzewania na czerwono
- podświetlenie zegara na czerwono
- obszycie fajery skórą (ale to już chyba w późniejszym terminie)

Już mam:

- białe tarcze zegarów
- podświetlenie zegarów na czerwono
- wskazówki koloru red fluorescent
- fałka zmiany biegów - CHROM

Jeszcze jedno pytanko:

Wiem, że w MK7 jest podświetlana popielniczka i zapalniczka. Czy w MK6 też, bo u mnie się nie świeci i nie wiem czy mam się dobierać do nich i szukać żarówek?

U mnie w MKV jest yyyy ..... było Muszę naprawić. Z tego co wiem to jedna żarówka podświetla popielniczkę i zapalniczkę.

Pozdro

Cytat:
2005-12-06 15:52:40, Podola pisze:
U mnie w MKV jest yyyy ..... było Muszę naprawić. Z tego co wiem to jedna żarówka podświetla popielniczkę i zapalniczkę. Pozdro

OKI, dzięki. Więc jak znajdę chwilę wolnego czasu to się dobiorę do niej.

Cytat:
2005-12-06 15:49:43, sodax pisze:
Będą, będą ale nie prędko. Dopiero po zakończeniu całego projektu wnętrza. A pozostały jeszcze: - folia o której piszę w tym wątku - ringi na zegary (czekam aż zrobią w DIDO) - podświetlenie klawiszy i pokręteł ogrzewania na czerwono - podświetlenie zegara na czerwono - obszycie fajery skórą (ale to już chyba w późniejszym terminie) Już mam: - białe tarcze zegarów - podświetlenie zegarów na czerwono - wskazówki koloru red fluorescent - fałka zmiany biegów - CHROM Jeszcze jedno pytanko: Wiem, że w MK7 jest podświetlana popielniczka i zapalniczka. Czy w MK6 też, bo u mnie się nie świeci i nie wiem czy mam się dobierać do nich i szukać żarówek?

A jakieś fotki podświetlenia oraz elementów masz może?

i jak z tą folią?? oklejałes cos? jak wyszło??

no zapodaj foty z wyglądem tego wszystkiego

Co do żaróweczki od popielniczki to jest "zmontowan" razem z gniazdem zapalniczki, a plasticzkiem przewodzącym światło podświetla pipilnicę.

Tutaj masz fotki jak ja robiłem podświetlanie na czerwno w swoim mk6:

PODŚWIETLANIE

Cytat:
2005-12-16 12:50:54, fryszard pisze:
i jak z tą folią?? oklejałes cos? jak wyszło??

Tak. Ale nie okleiłem całej ramki. Największy problem jest z narożnikami - więc zostwiłem je czarne. Wyszło całkiem, całkiem.

sodax foteczki by sie przydały

Cytat:
2005-12-20 16:16:23, fryszard pisze:
sodax foteczki by sie przydały

Wiem, wiem ale chcę skończyć wszystkie przeróbki z wnętrzem i dopiero później strzelić fotosy. Wczoraj trochę się ruszyło. Klawisze, pokrętła, zegary i zegarek świecą na czerwono. Czekam jeszcze na alu ringi budzików z Dido. Foty będą ale po zakończeniu całego projektu.

Pozdrawiam wszystkich gorąco.

jak postępy projektu?

nie rozumiem co ci szkodzi pstryknąć zdjęcia samej oklejonej ramki tą folią??? jest wielu ciekawych ja sam bym chętnie zobaczył a ty zaraz chcesz wszystko naraz fotografować ehhh. Jakby Fryszard robił tak jak ty to byśmy jeszcze długo długo nie widzieli co się dziej w projekcie Potworth: hehhehe

Cytat:
2006-01-11 15:48:05, masterostry pisze:
jak postępy projektu?

Ech... ten czas. Skąd go brać? Stoję w miejscu.

Nie chce nic mówić ale ta folia "chrom" jest do d**y. Nie jest elastyczna więc cięśko ją dopasować nawet opalrką (przetopi się a nie rozciągnie) znaczy, niby się rozciąga ale w bardzo mały zakresie. Ma bardzo slaby klej, więc będzie się odklejać, a szczególnie z plastików wewnatrz samochodu. A pozatym taka folie można kupić w większych sklepach papierniczych, kiedyś kupiłem taki arkusz A0 za 12zł. A jeśli chodzi o efekt, to nie jest lustro.... coś bardziej błyszczącego od srebdnego. Podobnie jest z tym farbami w sprayu ala chrom, wychodzi srebrny