Akcyza na gaz (podwyzka??!!??)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podobno ma zostac zmieniona akcyza na gaz, co ma spowodowac wzrost ceny gazu nawet o 1-2 zlote za litr !!!
czy to mozliwe??? i co o tym sadzicie ???

Pozdrawiam

Witam ! Oj mozliwe w naszym PRL - u wszystko jest mozliwe, choc nie sadze aby ten rzad byl na tyle glupi, zeby caly przemysl LPG w Polsce puscic z torbami. Pozyjemy, zobaczymy.

Cytat:
2006-07-04 19:41:40, sebs_ pisze:
podobno ma zostac zmieniona akcyza na gaz, co ma spowodowac wzrost ceny gazu nawet o 1-2 zlote za litr !!! czy to mozliwe??? i co o tym sadzicie ??? Pozdrawiam

2 zł to niby 4zł bedzie to zabiją kaczke za to bo co za sens jezdzić wtedy na lpg

nawet mnie nie straszcie

Witam.
Znowu następna kaczka dziennikarska. tak piszą regularnie kazdego roku sponsorowani przez lobby paliwowe .
I w chwili obecnej na polecenie polityków z opozycji.
W projekcie jest ,że akcyza wzrośnie do ok 20do30 % czyli do 20 groszy na LPG a akcyza na benzynę do ok. 60 groszy na litrze.
le to jest w projekcie i nie wiadomo czy przejdzie na głosowaniu.

Croma1 ja uważam że przejdzie.
A to dlatego że mamy "tanie państwo" a ono jest droższe o kilkaset milionów od najbardziej rozrośniętego rządu L.Milera.
Więc trza będzie wyczarować te pieniądze,no i na podwyżki dla lekarzy,górników,itd.

Cytat:
rysiu1
Wysłany: 2006-07-05 07:32:51

Croma1 ja uważam że przejdzie.
A to dlatego że mamy "tanie państwo" a ono jest droższe o kilkaset milionów od najbardziej rozrośniętego rządu L.Milera.
Więc trza będzie wyczarować te pieniądze,no i na podwyżki dla lekarzy,górników,itd.

I jeszcze 2 mld na zwrot bezprawnie pobranej akcyzy za sprowadzone samochody, oraz niewiadomą kwotę, która zastąpi w budżecie dziurę po utracie tego źródła dochodu.
Niestety władza najwyraźniej rzuca się na oczy i polityka rządu staje się wybitnie krótkowzroczna i skłania się do myśli: "a po nas choćby potop"

Witam.
Za dużo w waszych postach polityki a za mało rozsądku.
Ja takie pseudo podwyżki słyszę od kilkunast lat i zawsze jest to polowa ceny benzyny. Więc dajcie sobie na wstrzymanie. Na jesień wg. prognoz cena gazu będzie 1/3 ceny benzyny.
Możliwe,że już za tydzień cena benzyny skoczy średnio o 20 groszy na litrze. pozdrawiam.

Witam,

Spoko spoko już benzyna jest po 4,2 zł (cena min. - Wawa) a gaz po 1,8zł. Zachwilę bena będzie po 4,5 zł wiec te 20 gr od września przezyjemy...
pzdr
pgr

No u mnie też już jest po 4,2 zeta a gaz po 1,85...

U mnie bena jest po 4,35zł/L
A LPG po 1,91zł/L (schell)

O podwyżkach gazu słyszy się już od kilku lat, więc nie ma czym się przejmować.

Jeśłi w zimie benzynka będzie po 5zeta, a gass po 3zeta to i tak będzie się jeszce opłacać.

witam
mam fajna propozycje dla osob rzadzacych tym krajem ;
jesli mysla powyzszac akcyze paliwo ekologiczne i nie dbaja o srodowisko to mysle ze ekolodzy powinni im wprowadzic takiej samej wielkosci podatek na ich pensje.
u mnie gaz jest 1,79-1,94zl (na kilku stacjach) a benzyna 4.34-4.44zl

Witam.
natomiast do mnie doszły słuchy ,że podwyzka akcyzy na gaz może nie być wprowadzona.