Jaki w koncu rozrzad do X20XEV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. pewnie dostane zjebke na samym wstepie ale szukam i szukami niewidze konkretnej odp. na moj problem.

Przymiezam sie do wymiany rozrzadu w mojej BESTYJI. Mam kolege co pracuje w MOTOGAMIE i wedlug tego co szukali to przychodzi 1 pasek rozrzadu a pytalem sie mechanika to mowil ze sa 2 paski rozrzadu. teraz juz mam totalnie namieszane. Zestaw w hurotwni KYB czy jakos tak sie to nazywa kosztuje ok 250 pln a mechanik mi krzyknal z czesciami 800 pln wiec tym wieksze zdziwienie. Prosze WETERANÓW i FACHOWCÓW o konkretna odpowiedz z czego sie sklada kompletny zestaw naprawy rozrzadu w X20XEV.

pozdr.

No pewnie, że dostaniesz zjebke

Tu masz

coprawda ALLEGRO to nie LOB ale dzieki za wskazowke. Mechanika moge kopnąć w DUPSKO za taką cene

Maestro ,uważaj ten bajtel chce Ci chyba skroić koło.

Poszukam sobie innego - normalnego mechanika a nie zlodziei. Frajer myslal ze ma do czynienia z osoba ktora pewnie sie niezorientuje w terenie co i jak. Teraz mysle ze powiniennem sie zmiescic z wymiana w 400-450 pln - mial ktos juz jakies doswiadczeniaw tym zakresie - ile kto placil za wymiane ?

Standartowa cena za wymianę rozrządu to 150zł i więcej nie można dać ani grosza.

Przy wymianie rozrządu musisz zwrócić uwagę na pompę wody, ja niestety zbyt późno trafiłem na to forum i tego nie zrobiłem,chociaż mechanik stwierdził delikatny luz pionowy.

W archiwum znajdziesz co ile tysięcy km. wymienić:
-pasek
-rolki,napinacz
-pompę wodną

U mnie za wymianę:
-rorządu
-świec
-przewodów WN
-sprawdzenie ciśnienia
skasował stówkę.

Panowie nie bardzo rozumiem o co się spieracie, czy o koszt robocizny, czy o koszty części

Dzieki serdeczne za naswielenie tematu

Teraz jestem madrzejszy - niestety ale czlowiek sie uczy cale zycie i ciagle jest glupi

ja wrzuciłem wszystko z leganzy ..wole orginalną koree niż hiszpańską podróbe lub włoszczyzne

Nie będę w tej kwesti doradzał bo mam V6, ale oszczędności na rozrządzie czasem się źle kończą, np. zatarcie pompy wodnej i na pasku niema ząbków, a w silniku zaworków w najleprzym przypadku. Ale kazdy ryzykuje sam
Ja założyłem CONTITECHA bo dobrych doświadczeniach w astrze, ale widziałem też popękane paski z IC po 20tyś km.
Zrobisz jak uwazasz, to w końcu twój samochodzik

clay zestaw naprawczy rozrzadu to DAYCO czy DAYKO - znalazlem w koncu mechanika (co robi OPLE i AUDO ) i powiedzial ze cena 130 pln za sama robocizne. Jutro bestia idzie do mechanika.
jeszcze raz dzieki wszystkim za wyczerpujace odpowiedzi.

jakupilem jakis oploski zestawa bez pomopy z plastikowymi rolkami za 310 zl, w sumie cena chyba niska za 2 rolki napinacz i pasek

no moja cena po znajomosci w hurtowni to 240 pln za komplet naprawczy rozrzadu (pasek,napinacze,rolki) + 70 pln za pompe wody (f-rmy bugatti) . Chyba taniej bym nieznalazl.

Jak by ktos byl z krakowa zainteresowany to prosze o info - znajomy pracuje w MOTOGAMIE i moze taniej zalatwic niz w sklepie.

Ja dzisiaj dzwonilem do Opla SERWIS HALLER na obwodnicy Trojmiejskiej i do 2.0 16v kompletny rozrząd z wymianą kosztuje UWAGA!!! 500 ZETA!!!!!!!!!!! Tylko tyle w sumie jak na serwis, wiec sie umawiam na wymiane w next week. Mam 160 kkm, czy juz pompe wody wymienic, czy jeszcze nie??

....przy tych km. wymieniać.

Pompę wody powinno się wymieniać przy każdej wymianie rozrządu bez względu na przebieg ponieważ jest to jego nierozłączny element, pozatym jej koszt nie jest na tyle duży 70-90 PLN aby ryzykować.

Cytat:
2005-09-07 18:41:03, Benitez pisze:
Ja dzisiaj dzwonilem do Opla SERWIS HALLER na obwodnicy Trojmiejskiej i do 2.0 16v kompletny rozrząd z wymianą kosztuje UWAGA!!! 500 ZETA!!!!!!!!!!!

Zadzwoń do Konocara na grunwaldzkiej w gdańsku i się spytaj, potem pwoiedz, ze u hallera zaproponowali Ci wymianę (podaj co wchodzi w grę) i podali cenę 500 zł ... i poczekaj na reakcję (p.Darek, p.łukasz p.Jarek)

A ja kupiłem oryginalny GM rozrząd na allegro za 222 zł. (X20XEV) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63181489 i szczerze polecam. Za tą cenę to nawet zamiennika bym nie kupił.

PiotrS.... Myslisz, ze moga zrobic jeszcze taniej?? No i ile moze kosztowac oryginalna pompa wody przy wymianie?? Nadmieniam, ze bede jeszcze wymienial uszczelniacz na wale korbowym, bo olej leci troche i uszczelki na wałkach rozrządu profilaktycznie. Za wymiane uszczelek powiedzial dodatkowo 30 zeta za "usługe"