Prośba o pomoc przy kupnie auta.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zdecydowałem sie (dzięki Waszemu forum) na kupno Esperaka. Dzis zamierzam oglądnąć jednego i tutaj chciałem się zwrócic z prośbą do kogoś z Bytomia lub okolic co troszku zna sie na mechanice coby doradził ewentualnie zabrał sie ze mną i obejzał auto bo ja dopiero początkujący jestem.

Ten samochodzik:

http://www.allegro.pl/item110623618_swietne_espero_goraco_polecam.html

Koleś chce za niego 8000PLN

Co sądzicie ?

Z góry dziekuje

Cytat:
2006-06-25 11:39:45, 3Dm pisze:
Zdecydowałem sie (dzięki Waszemu forum) na kupno Esperaka. Dzis zamierzam oglądnąć jednego i tutaj chciałem się zwrócic z prośbą do kogoś z Bytomia lub okolic co troszku zna sie na mechanice coby doradził ewentualnie zabrał sie ze mną i obejzał auto bo ja dopiero początkujący jestem. Ten samochodzik: http://www.allegro.pl/item110623618_swietne_espero_goraco_polecam.html Koleś chce za niego 8000PLN Co sądzicie ? Z góry dziekuje

nic specjalnego.... 1.5 bez niczego......

poszukaj czegoś z lepszym wypasem, podejrzewam, że w tej cenie już znajdziesz

jak cos jestem do dyspozycji - jestem z piekar gg 451258

Nie słyszałem o jakiś problemach z powłoką podwozia w Espero. Fabryczna jest naprawdę solidna i trwała.

Rozglądaj się raczej z 1,8 lub 2,0 z zachodu, za 8-9 tys znajdziesz samochód z klimą, ABS i poduszką kierowcy.

3dm

Jeżeli byś chciał służę swoim.

1996/97, 2000, gaz, ABS, air bag, ok. 140tyś km, sprawny, normalnie exploatowany, cena 6500tyś. pln

pozdr

Cytat:
2006-06-26 21:49:39, Padre_cornelone pisze:
3dm Jeżeli byś chciał służę swoim. 1996/97, 2000, gaz, ABS, air bag, ok. 140tyś km, sprawny, normalnie exploatowany, cena 6500tyś. pln pozdr

Jeszcze nie walony może?

Jarabbit

Zboczeńcem nie jestem

Już kupiłem Esperaka I to w dodatku klubowego

i jak zadowolony???

Cytat:
2006-06-30 13:36:11, Kolber7 pisze:
i jak zadowolony???

Zapewne tak. Drugi raz będzie zadowolny jak będzie sprzedawał.

Cytat:
2006-06-30 13:55:27, piotr_ek pisze:
Zapewne tak. Drugi raz będzie zadowolny jak będzie sprzedawał.

Po przesiadce z Poloneza jestem bardzo zadowolony. Fotele wygodne aczkolwiek fotel kierowcy juz jest lekko rozruszany. Silnik faktycznie słaby w porównaniu do poprzedniego ale jest to w pełni zrekompensowane kulturą pracy. Poza tym el. szyby, lusterka itd bardzo poprawiają komfort jazdy.

Cytat:
2006-06-30 20:57:03, 3Dm pisze:
Silnik faktycznie słaby w porównaniu do poprzedniego ale jest to w pełni zrekompensowane kulturą pracy.

Cytat:
2006-07-01 00:32:15, Padre_cornelone pisze:

Pewnie miał 1,4 16V Rovera.

Cytat:
2006-07-01 07:06:52, -JACO- pisze:
Pewnie miał 1,4 16V Rovera.

Co nie zmienia faktu że espero nawet z silnikiem 1,5 jest szybsze i elastyczniejsze, a przynajmniej takie być powinno.

Mnie się wydaje że po prostu z racji wielkości, miękkości zawieszenia i cichości kabiny przyspieszeń w espero po prostu się nie odczuwa, a kiedy przyjdzie się "zmierzyć" z innym, nie rzadko mocniejszym samochodem okazuje się że muł nie tylko nie zostaje w tyle ale nawet wychodzi przed szereg.

Cytat:
2006-07-01 13:50:58, Adam4302 pisze:
Co nie zmienia faktu że espero nawet z silnikiem 1,5 jest szybsze i elastyczniejsze, a przynajmniej takie być powinno.

E-e czuje to zarówno przy wyprzedzaniu jak i przy pokonywaniu wzniesien na ktorych moj 1.4 na 4 żwawo przyspieszał a nawet na piątce, a w Espero ledwo wskazówka trzyma sie w miejscu na 4 a na 5 biegu prędkosc spada. Podobnie z 0-100km/h Ale jest to pomiar mniej realny ze wzgledu na wskazania licznika. Panowie 105KM a 90KM to jest różnica i nie mozna tego porównywać. Pozatym Polonez lżejszy jest nieco. Prawdopodobnie 2.0 z Espero i 1.4 Roverowy równały by sie ale przy tak podobnych mocach dyskusja który lepiej sie zbiera była by baaardzo długa. Niewątpliwie 1.5 espero nie dało by rady 1.4 Rovera.

Cytat:
2006-07-02 02:26:13, 3Dm pisze:
Niewątpliwie 1.5 espero nie dało by rady 1.4 Rovera.

Bana mu... Bana! Bluźni chłopak

Cytat:
E-e czuje to zarówno przy wyprzedzaniu jak i przy pokonywaniu wzniesien na ktorych moj 1.4 na 4 żwawo przyspieszał a nawet na piątce, a w Espero ledwo wskazówka trzyma sie w miejscu na 4 a na 5 biegu prędkosc spada. Podobnie z 0-100km/h Ale jest to pomiar mniej realny ze wzgledu na wskazania licznika. Panowie 105KM a 90KM to jest różnica i nie mozna tego porównywać. Pozatym Polonez lżejszy jest nieco. Prawdopodobnie 2.0 z Espero i 1.4 Roverowy równały by sie ale przy tak podobnych mocach dyskusja który lepiej sie zbiera była by baaardzo długa. Niewątpliwie 1.5 espero nie dało by rady 1.4 Rovera.

eeeeeee ty nie potrafisz jezdzic moim esperakiem ) na gorce wrzucasz czworke i dawaj dalej nic nie straci z predkosci ) a to ze na piatce nie potrafi wiecej... to jest tylko 1,5... cudow oczekiwac nie mozna... takze nie marudz kolego

No z tego co się orientuję, to ostatni, 5 lub 6 bieg nie służy raczej do wyprzedzania, a wyłącznie do spokojnych jazd autostradowo podobnych.

Cytat:
No z tego co się orientuję, to ostatni, 5 lub 6 bieg nie służy raczej do wyprzedzania, a wyłącznie do spokojnych jazd autostradowo podobnych.

jejuuuuuuu... po raz pierwszy moge zgodzic sie z wypowiedzia Piotrka... matko... nie wierze...
))))))))))