Przekaznik od wycieraczek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos wie gdzie znajduje sie przekaznik od wycieraczek (ten od pracy przerywanej i ciaglej) w ladzie 2106? gdzie mam go szukac pod deska rozdzielcza czy moze gdzies kolo silnika wycieraczki ? jesli ktos wie ,lub juz sie z tym spotkal prosze o pomoc bo nie wiem jak sie za to zabrac i gdzie tego szukac.

w 2107 jest za deską lekko po lewej stronie. Jak chodzi, to na sluch go.

ja go znalazlem pod maska nad plynem hamulcowym pod taka folia jest!!!u mnie tez zle dzialaly!!

Cytat:
2005-03-18 15:13:26, szariczek pisze:
ja go znalazlem pod maska nad plynem hamulcowym pod taka folia jest!!!u mnie tez zle dzialaly!!

To o czym pisze szariczek to jest silnik wycieraczek, ale może w 2103/06 tam jest też przerywacz.

Lesioo a powiedz Ty mnie czy w 2107 jest jakas czasowka oprocz przerywacza?
Bo mi sie czasowka wycieraczek przycina i nie wiem czy to wina przerywacza ktory jest na lewym blotniku w samochodzie czy jest cus jeszcze

Dzieki

Cytat:
2005-03-19 15:37:22, _Vincenzo_ pisze:
Lesioo a powiedz Ty mnie czy w 2107 jest jakas czasowka oprocz przerywacza? Bo mi sie czasowka wycieraczek przycina i nie wiem czy to wina przerywacza ktory jest na lewym blotniku w samochodzie czy jest cus jeszcze Dzieki

Ewidentnie wina przerywacza, który jest odpowiedzialny z aprace przerywana wycieraczek. Masz go po lewej stronie pod deską rozdzielczą - takie czarne pudełeczko. Wciągnij kostkę, ktra do niego wchodzi, poczyść styki, podegnij i powinno śmigać aż miło

Hmm sprawa jest taka ze jak ostatnio przerywacz wyciagalem to przewody sa do niego wlutowane na stale wiec styki odpadaja
Ciekaw jest tez to ze przerywacz pstryka a wycieraczki wlaczaja sie co drugi cykl(przerywacz pstryka wszystkie cykle).
Na szczescie nie uzywam tej czasowki bo stanowczo za duze przerwy miedzy ruchami wycieraczek.

a rozbierz dziada i wewnatrz poczysc. Zacznik od przeplukania wd 40, potem poczysc styki, ale wewnatrz...

Cytat:
2005-03-19 17:40:34, _Vincenzo_ pisze:
Na szczescie nie uzywam tej czasowki bo stanowczo za duze przerwy miedzy ruchami wycieraczek.

No właśnie, czy jest możliwość jakieś regulacji czasu pomiędzy kolejnymi cyklami?? A może ktoś montował programowalny przerywacz wycieraczek w swojej ładzie?? Zastanawiam się czy wymaga to dużej zmiany w elektryce – czy w ogóle fizycznie da się to zrealizować ze względu na przełącznik wycieraczek. Ma ktoś może jakieś doświadczenia??

Dziekuje za informacje ,w koncu go znalazlem byl na lewym blotniku obok mechanizmu otwierania maski.Wyjalem go ,rozebralem wyczyscilem i podgialem styki i chodzi jak burza przerywany wlacza sie mniej wiecej co 8 sekund. Ajesli chodzi o regulacje czasu przerywanego to moze jest niewielka jak sie przygnie styki bimetalu blizej tylko ze odleglosci miedzy stykami sa bardzo male takze trzeba poekserymentowac

wygrzebalem inny temat ale tam nie moglem sie dopisac (64 znaki w temacie). nie bylo mnie wtedy tutaj, wiec mam pytanie: czy plan z regulacja przerywanej pracy wycieraczek wypalil czy tez umarl smiercia naturalna?

[ wiadomość edytowana przez: maciekk dnia 2006-07-04 15:39:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: maciekk dnia 2006-07-05 20:59:11 ]