| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-08-08 22:18:53 Fiat 126p el, rok produkcji 1995.
Przez 10 lat uzywany sporadycznie przez starsze malzenstwo - auto przejechalo przez ten czas 24 kkm. Od 05.2005 z ok. 5-miesieczna przerwa auto startuje w kjsach - srednio raz na 1-2 miesiace. Buda jest OK: nieobspawana, ale sie nie rozlazi, nie peka, itd. Podloga zdrowa. Silnik 1,5kkm po remoncie. Zlozony na nowych czesciach, moc szacowana na ok 30 KM (nie hamowane). W srodku walek 295 z Rewaru, glowica -3,0 mm, zamach 4 kg, gaznik po regeneracji z dysza paliwa 135. Trzeba by teraz zmienic olej (zalany pelnym syntetykiem, olej pierwszy raz wymieniany jakies 1200 km temu, czyli po przebiegu 300 km) Skrzynia seryjna, ale za doplata moge dorzucic czesci do krotkiej od Kaluzy (trzeba naprawic choinke - koszt ok 100 zl z tego co sie orientuje). Zawieszenie: przod: seryjne tylne amortyzatory (kupione rok temu) + resor 13 cm + resor 10 cm (jako zamiennik). Zwrotnice do regeneracji/wymiany. tyl: sprezyny ciete ok 1,25 zwoja, bilstein zolty (w lipcu 2005 amortyzatory regenerowane, auto stalo od lutego do czerwca nieruszane, wiec amortyzatory wiele nie przejechaly). Nowe hamulce! Z przodu nowe bebny + szczeki ferodo, z tylu nowe szczeki nieferodo
W srodku mala kierownica (32 cm) i obrotomierz. Sprzedawal bym bez foteli i pasow bo przydadza sie do nastepnego auta jesli na tego znajdzie sie kupiec. Czyli fotele seryjne + kanapa. Do zrobienia przy aucie oprocz regeneracji zwrotnic wymiana wahacza (moge dac) i wymiana oleju (wypadalo by bo silnik skonczyl sie docierac). Z rzeczy drobniejszych: regulacja gaznika
Silnik z rezerwami mocy! Przeglad zrobiony w lipcu tego roku, OC do konca listopada. Chcialbym za to 2,2 tys (tyle to zaplacilem za czesci do silnika). W calosci, nie na czesci. fotecki: lewy bok przodek i bok prawy ekspozycja PS. Do osób które mogą się oburzyć: nic nie piłem, decyzja przemyślana, mi też szkoda ale czas się rozwijać w czymś większym... [ wiadomość edytowana przez: nds dnia 2006-08-08 22:20:03 ] |
MILES125 F&F Sympatyk Lada 2107 PŁOCK | 2006-08-08 23:18:57 NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-08-08 23:33:14 czyżby Mileś nie chciał kupić malucha?
Cena ew. podlega małej negocjacji, ale podkreślam jeszcze raz że sprzedaję praktycznie nowy i doatrty silnik a gratis dorzucam budę z nowymi hamulcami, bilsteinem, skrzynią biegów i legalnym przeglądem. Mogę się podpisać na masce nawet - zupełnie gratisowo ![]() |
bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2006-08-09 00:33:13 będe hamski
wypierdalaj z tym ogłoszeniem!!!!!!!!!!!!!!! blokowac, usuwac !!!!!!!! rejs , wyrzuć ten temat z forum!!!!!!!!!!! |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-08-09 06:29:35 no nie badz taki
jesli to teraz sprzedam, to kupie cos wiekszego i dalej bede jezdzil. Tyle ze czyms wiekszym i z zalozenia prędszym |
Mariusz126p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p GŁOSKÓW | 2006-08-09 07:44:26
wyjasnij mi taka odpowiedz kolega normalnie zapodaje ogloszenie a tu takie cos ???? troche kultury nds po co ci az taki lej ( 135 ) w rc maja takie ... tyle ze tam nie liczy sie spalanie a jaka masz dysze powietrza ?? |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2006-08-09 08:09:47 Mariuszq - to temat sprzedazy nie o gazniku i dyszach. |
Mariusz126p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p GŁOSKÓW | 2006-08-09 08:30:23 cypherius
moze popraw tą osobe co ja cytowalem takie wypowiedzi to odrazu bym banowal a zapytac zawsze mozna |
bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2006-08-09 08:35:01 mariuszu, już był taki temat o sprzedaży tego malucha jak sie NDS załamywał i go od tego odsuneliśmy an całe szczescie
teraz wdiac ze robi to samo wiec trza mu główke wyprostowac troche. to takie nasze uklady są |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2006-08-09 09:08:24 z tego co widze chlopak sie nie wycofuje z rajdow tylko boba zamienia na cos wiekszego... trzeba bylo Hołka prostowac jak wychodzil z amatorki... |
Mariusz126p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p GŁOSKÓW | 2006-08-09 10:04:32 Oki kumam NDS niepoddawaj sie bo bedzie bez wazeliny ![]() |
Lisu F&F Sympatyk Volvo V40 Włocławek | 2006-08-09 17:25:11 Ja pierdziele cale zycie w bobku jezdzic rajdow nie bedzie ![]() |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2006-08-09 18:27:03 niech chociaż kanta kupi!! |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-08-09 18:37:46
ja napisalem 135? a czemu? tam jest 125! spalanie ok 6-8l/100 km. zalezy jak sie jedzie i dlaczego. i jeszcze jedna istotna sprawa: ja sie nie poddaje, tylko zamierzam przesiąść. Zaraz mnie tu wszyscy zjadą i przeklną, ale najprawdopodobniej wsiąde do fwd. Na 4x4 mnie obecnie nie stać, chociaż jest to moje marzenie. Dlaczego tak? jest wiele powodow - maluch nie ma raczej odniesienia do niczego co jezdzi i nie jest drugim maluchem; mozna byc dobrym kierowcą lub dobrym kierowcą malucha - wiecie o co chodzi? Kolejny powod to na przyklad predkosc. Co z tego ze maluch ma naped na tyl, jak nie ma sily zeby sprawiac tym radosc swojemu wlascicielowi na kazdej nawierzchni (na suchym asflalcie na przykład). Wole jezdzic nudnym fwd, zajmować ostatnie miejsca na kjsach ale za jechac z wieksza predkoscia i uczyc sie zachowania samochodu. Bo predkosc ma zasadnicze znaczenie przy czerpaniu przyjemnosci z jazdy, prawda? Kolejny powod jest taki ze nie moge znalezc sponsora na malucha a nie przelewa mi sie zbytnio i zeby jezdzic musze kombinowac. Koniec OT. Auto jak na malucha nie jest złe. Silnik, z racji uważnego docierania i faktu ze nie jest wysilony az nadto, powinien posluzyc conajmniej 2 lata. Cylindry/tłoki fabryczne nominalne, gr. selekcyjna A, pierścienie fabryczne, wał bisowski po szlifie 2, nowe panewy, nowa pompa oleju, nowy zawór redukcyjny, nowy wałek, nowe szklanki, korby odchudzone, głowica obrobiona, -3,2 mm ale podniesiona uszczlkami na cylindrach tak ze mozna powiedziec ze ma -3,0 mm, obrobiona solidnie, zawory ssace od Fiata CC, nowe uszczelniacze, gaznik jak juz wspominalem dysza 125, nowy rozrząd, juz nie pamietam co tam wiecej, odpowiem na wszelkie pytania. Może ktoś chce się zamienić na jakieś 4x4? |
bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2006-08-09 20:13:00 zrób słopa. masz 2 w jednym bobek i wiecej mocy i wieksza predkość |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-08-10 00:03:49 słop to tylko silnik. skrzynia sie wali jak w zwyklym maluchu, podobnie zwieszenie. poza tym nadal prowadzi sie specyficznie. |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-08-18 09:42:34 |