Blokada kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktos miał stycznośc z blokada kiewrownicy ,tzn zna zasade jej działania?Chciałbym się jej pozbyć na dobre ,poniewaz strasznie utrudnia mi życie ,czasem blokuje mi stacyjke,tzn nie mogę przekręcić kluczyka ,musze się ostro namęczyc i kombinować

Stacyjka jest raczej nierozbierana takze niebardzo wiem jak ci pomoc Może jakby ci się udało odłamać ten boleć od blokady co po wyjęciu kluczyka zazębia kiere ale czy to się na coś zda to cieżko powiedzieć

jest tez sposub aby przegwałcić kierownice czyli aby na blokadzie kierownicy na siłe ją skręcic i pozbedzioesz sie blokady na dobre działa to w maluchu ale nie wiem jak w innych autach mozesz sprubować ale trzeba dużo siły pozdrawiam pa

Żeby odblokować stacyjkę trzeba w momencie przekręcania kluczyka delikatnie porzuszać kierownicą i wtedy odbywa się to bezboleśnie (przynajmniej u mnie tak było)

haaa wcale to nie jest takie proste,mozesz sobie ruszac i ruszac i nic ci to nie da,ten objaw nie jest normalny ...ma to jednak swoje plusy ,nikt samochodu nie ukradnie bo tylko ja umiem go odpalić

Wersja brutalna zrobilem tak jak zgubilrm kluczyki jak zdejmiesz plastiki to po stronie gdzie wklada sie kluczyk na samym pocztku obudowy stacyjki (tej aluminiowej) sa takie prostkatne wglebienia. Musisz wbic mlotkiem srubokret w piersze lub drugie wglebienie od gory aluminium jest tam bardzo miekkie jak wbijesz srubaka pociagnij go do gory zeby zdjac blokade potem wystarczy wszadzic jakas srube lub wkreta i blokada unieruchomiona.