MotoNews.pl
9 Kradna benzyne !!! (151071/45) - NT

Kradna benzyne !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie
kradna ojcu benzyne z seicento , juz chyba trzeci raz !
ma tego chlop dosyc i wcale mu sie nie dziwie .
otwieraja na pasówke wlew i wyciagaja wache . ciekawe ze zawsze jak zatankuje na full ! skad wiedza ?leje na roznych stacjach , wskaznik opada po wylaczeniu zaplonu .

moze macie jakis pomysl ( ja juz kilka mam ale zawsze warto spytac ) na zabezpieczenie wlewu ?

1.zaspawać wlew i przenieść do bagażnika
2.zawór na rurze wlewowej
3.inny "sprytniejszy" zamek korka...

Cytat:
2006-06-27 09:59:11, Mad pisze:
jak w temacie kradna ojcu benzyne z seicento , juz chyba trzeci raz ! ma tego chlop dosyc i wcale mu sie nie dziwie . otwieraja na pasówke wlew i wyciagaja wache . ciekawe ze zawsze jak zatankuje na full ! skad wiedza ?leje na roznych stacjach , wskaznik opada po wylaczeniu zaplonu . moze macie jakis pomysl ( ja juz kilka mam ale zawsze warto spytac ) na zabezpieczenie wlewu ?

Na to chyba nie ma jakiegos prostego sposobu. Poza tym od czasu do czasu niszcza jeszcze rure od wlewu do baku a ona kosztuje 270zl Ostatnio tez mnie to spotkalo w SC...
Wiec najlepiej tankowac za 20-50zl - wtedy nie bedzie tak szkoda.

U mnie gość kupuje nity i nimi montuje siatkę we wlewach żeby mu nie ściągali na postojach ale to w TIR-ach Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak zalać do pełna i zawalić noc

zgłosić na policję a oni już się przyczają

W scorcie mojego ojca jest jakaś kratka we wlewie.

policja ma to generalnie w ...
powiedzieli ojcu ze "w zasadzie na to nie ma rady" , pozostawie to bez komentarza .
ja nie moge sie przyczaic bo nie mam na to czasu , a mieszkamy od siebie kawalek drogi .

wczoraj ogladalem ten wlew i moze poprostu uda mi sie zalozyc silownik centralnego i bedzie jak w BMW +czujnik na otwarcie klapki a reszte zrobi powiadomienie radiowe .
natomiast przeniesienie wlewu odpada a jakas oslone na rure wlewowa juz ojciec zakladal po poprzednich kradzierzach tylko nie wiem na ile ona jest skuteczna , musze to przy okazji oblukac .

Jak nie korek, to przewody, jsak nie przewody do dziura w baku
Spozób na małe tankowanie i częste odwiedzanie CłePłełenU abom jakaś krańcówka do alarma ???

Cytat:
2006-06-29 10:53:56, Sinuspi pisze:
Jak nie korek, to przewody, jsak nie przewody do dziura w baku Spozób na małe tankowanie i częste odwiedzanie CłePłełenU abom jakaś krańcówka do alarma ???

no wiem ze jak sie zawezmą na jego wóz to ma chop przerąbane ale co zrobić ...
mam nadzieje ze do dziur w baku sie nie posuną
a o podlaczeniu do alarmu to wlasnie pomyslalem i zaloze to razem z silownikem .
co do tankowania pod korek to juz tlumaczylem ojcu zeby sobie odpuscil ale nawyk silniejszy od rozsądku , chop ma swoje przyzwyczajenia i ... tylko czeste wizyty w jego baku moga je zmienic

swoja drogą to jak przy kazdej kradziezy ręce i nogi bym ...

[ wiadomość edytowana przez: Mad dnia 2006-06-29 13:02:41 ]

Tylko siłownik daleko od wlewu i blokada na długim cięgle bo jak zaiskrzy to....

Cytat:
2006-06-29 13:01:15, Mad pisze:
no wiem ze jak sie zawezmą na jego wóz to ma chop przerąbane ale co zrobić ... mam nadzieje ze do dziur w baku sie nie posuną a o podlaczeniu do alarmu to wlasnie pomyslalem i zaloze to razem z silownikem . co do tankowania pod korek to juz tlumaczylem ojcu zeby sobie odpuscil ale nawyk silniejszy od rozsądku , chop ma swoje przyzwyczajenia i ... tylko czeste wizyty w jego baku moga je zmienic swoja drogą to jak przy kazdej kradziezy ręce i nogi bym ... [ wiadomość edytowana przez: Mad dnia 2006-06-29 13:02:41 ]

MAD no wiesz to bardzo niebezpieczne i NAWET taki jeden hehe od komórki cgyba NO-KIA iskry dostał przy spuszczamniu paliwa z baku
A się chlpina popażyl...... ale MIAŁ PECHA

chyba najlepiej w takiej chwili to dobry kolega (koledzy) coś pod ręke, zatankować pod korek i sobie poczekać przynajmniej społeczeństwo na tym zyska.

Cytat:
2006-06-29 14:11:19, Sinuspi pisze:
MAD no wiesz to bardzo niebezpieczne i NAWET taki jeden hehe od komórki cgyba NO-KIA iskry dostał przy spuszczamniu paliwa z baku A się chlpina popażyl...... ale MIAŁ PECHA

sorry
ale nie wierze ze od komorki moze sie cokolwiek zapalic , zaiskrzyc itp

Cytat:
2006-06-29 19:19:40, Mad pisze:
sorry ale nie wierze ze od komorki moze sie cokolwiek zapalic , zaiskrzyc itp

Własnie ogladam na Discowery program pod tytułem "Prawda czy fałsz" swojego czasu prowadzili doswiadczenia wlasnie z komorkami..wlali do przyczepy kemp. iles tam litrów paliwa nastepnie wsadzili do niej z 10 tel kom... i na raz..dwa trzy..zadzwonili...
Czekali na bum.. i co?? Wielkie G... mit obalony

A wiecie co znajomemu zrobili w ciezarowce na parkingu kiedy spal???
Caly zbiornik paliwa 600 litrow wymontowali !!!!!!!! - chyba za malo baniek mieli ze soba by sposcic

Cytat:
2006-06-29 19:59:08, Seba pisze:
A wiecie co znajomemu zrobili w ciezarowce na parkingu kiedy spal??? Caly zbiornik paliwa 600 litrow wymontowali !!!!!!!! - chyba za malo baniek mieli ze soba by sposcic

no nie , poleglem
jak to powiem staremu to SC bedzie na balkon na 8p wnosil

Wniosek jest jeden. Ojciec musi zmienić przyzwyczajenie i tankować po 20-30 zł. Przynajmiej bedzie zorjentowany czy cena paliwa sie zmienia na stacjach. Na tych jeb... złodziei nie ma rady. A z siłownikiem lepiej nie robić eksperymentów bo można faktycznie polecieć w kos...s. Też kiedyś lałem do pełna. Zaczeli kraść i zmieniłem na 20zł i problem ustał.

nie ma to jak LPG ...przynajmniej nie odessają ...no chyba ze bedą chcieli odejść z hukiem z tego swiata Pierdaczone złodziejaszki

Moim skromnum zdaniem: rce uje...ać i matce posłać,. NIech sie jeden z drugim za robote wezmą a nie....

Generalnie nie wiem czy to jest jakaś zasada ale mojej siostrze ze śląska już 3 razy spuścili paliwko w CINQUECENTO. Podobno w tych samochodach jest jakiś bardzo dobry dostęp do przewodu paliwowego bo właśnie tą drogą spuszczali jej benzynę.