Problem z centralnym zamkiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam dziwny problem z zamkiem.
Mianowicie mam centralny zamek + pilot.
Kluczykiem moge zamknac autko z dwuch stron bez problemu natomiast otworzyc juz nie moge
Obojetnie do ktorego zamka wkladam, lewych czy prawych drzwi kluczyk przekreca sie bardzo luzno (bez jakiegokolwiek oporu) i nie mozna otworzyc drzwi
Jak juz wczesniej napisalem zamykanie odbywa sie bez problemu i przy zamykaniu wystepuje lekki opor.
Na szczescie pozostaje pilot, tylko hmm nie zawsze zalapuje.
Myslalem ze to moze bateria w pilocie, ale z drugim pilotem to samo. Natomiast gdy jestem w wewnatrz auta otwieranie i zamykanie drzwi z pilota odbywa sie bez problemu.

W czym moze tkwic problem

Za pomoc z gory wielkie dzieki

[ wiadomość edytowana przez: DarkoZ dnia 2006-07-04 06:30:35 ]

temat wałkowany milion razy. Wyszukiwarka Ci pomoże. Prawdopodobnie masz wyrobione wkładki lub też siłowniki mają wyrobione styki. Bez rozebrania się nie obejdzie. Wtedy opisz co się dokłądnie dzieje, jak otwierasz od środka, jak blokujesz od środka, czy siłownik Ci chodzi, czy coś zaciera...itd. Jakbyś miał kłopoty-pisz śmiało...

Miałem podobny problem w drzwiach od kierowcy i naprawaw wkładki wzupełności wystarczyła.Teraz działa bez zarzutu.

Czyli masz więcej niż jeden problem.
Pierwszy dotyczy zapewne pilota - prawdopodobnie zabrudzone (źle) działające przyciski, lub coś się stało z anteną odbiornika.
Drugi problem dotyczy samego zamka (zamków). raczej mało prawdopodobne zeby naraz wyrobiły ci się dwie wkładki . Jeśli masz 1 "mastera" w swoich drzwiach to problem będzie leżał w nim. W sumie to nawet jeśli masz więcej niż 1 "master" to i tak problem bedzie w siłowniku. Heh zakładam że masz założony jakiś uniwersalny zamek centralny a nie oryginał...

Co do otwierania kluczykiem to sprawa zostala rozwiazana.
Krutko mowiac kluczyk byl wyrobiony. Zapasowym kluczykim moge zarowno zamykac jak i otwierac bez problemu

Jezeli chodzi o pilota to moze faktycznie jest cos nie tak z antenka odbiornika. Chetnie bym sprawdzil (moze przeczyscil), ale nie wiem gdzie znajduje sie odbiornik